Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична доручила привести в підвищену готовність служби, що відповідають за життєзабезпечення регіону

Юлія Світлична доручила привести в підвищену готовність служби, що відповідають за життєзабезпечення регіону

11 листопада голова ХОДА взяла участь у всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій можливому погіршенню погодних умов в країні.

Як повідомив під час наради Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, за інформацією метеорологів, з 13 листопада в кількох областях країни очікується істотне погіршення погодних умов, пов'язане з активним циклоном. Зокрема, в зону циклону входять Київська, Житомирська, Чернігівська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Тут очікуються сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, ожеледиця на дорогах. У східних регіонах, в тому числі - і Харківській області, прогнозують сильні дощі.

«Опади і зниження температури можуть вплинути не тільки на стан доріг, але і призвести до пошкодження систем життєзабезпечення», - зазначив Геннадій Зубко.

За підсумками наради Юлія Світлична дала доручення всім відповідальним за життєзабезпечення регіону службам перейти в стан підвищеної готовності до усунення наслідків стихії.

«Не дивлячись на те, що Харківська область не входить в зону циклону, ми повинні бути готові до можливого погіршення погодних умов», - підкреслила Юлія Світлична.

Керівник області дала доручення налагодити відповідну роботу в районах: провести наради і привести в готовність всі служби.

«Наше головне завдання - забезпечити, в разі циклону, безперебійну роботу систем опалення та електропостачання закладів соціальної сфери: шкіл, лікарень. Також ми повинні забезпечити проїзд транспорту до шкіл і по головних артеріях районів», - підкреслила Юлія Світлична.

Бути готовими зустріти негоду керівник регіону доручила також співробітникам Служби автомобільних доріг області та підрозділам Національної поліції, які контролюють ситуацію на дорогах.