Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА вручила державні нагороди учасникам АТО

Голова ХОДА вручила державні нагороди учасникам АТО

11 листопада Юлія Світлична зустрілася з військовослужбовцями, які несли службу в зоні проведення антитерористичної операції.

«Сьогодні я маю честь за дорученням Президента України Петра Порошенка від усього українського народу вручити вам, захисникам, справжнім героям, харків'янам, державні нагороди. Народ, влада, держава - всі віддають належне тим, хто під кулями, на гарячих рубежах відстоював територіальну цілісність і незалежність нашої країни, нашої улюбленої України», - сказала Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що лише спільними зусиллями - громадянського суспільства, волонтерів, військових, добровольців і органів влади всіх рівнів - вдалося відновити українську армію і довести всьому світові, що українці - сильний і патріотичний народ.

«Сьогодні Україна продовжує відстоювати незалежність, ми продовжуємо вести боротьбу. Можемо з упевненістю сказати, що завдяки патріотизму та любові до Батьківщини, ми гідно протистоїмо одній з найсильніших у військовому відношенні держав світу», - додала Юлія Світлична.

Керівник області запевнила, що військовослужбовці можуть розраховувати на всебічну підтримку ХОДА.

«Хотіла б передати всім, хто захищає Україну, слова глибокої вдячності від Президента Петра Порошенка, від всіх харків'ян. Дякую вам за вашу патріотичність, мужність, величезну роботу, яка дозволяє розвиватися нашій державі», - сказала керівник області.

Юлія Світлична вручила чотирьом учасникам АТО медалі «Захиснику Вітчизни». Нагороди отримали солдати Вадим Бабанський, Трохим Важенін, Олександр Харченко та сержант Олександр Хорошилов.

З отриманням державних нагород учасників АТО привітав військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. Він зазначив, що військові, які несли службу в зоні проведення антитерористичної операції, є прикладом вірного служіння своєму народу і своїй країні.

«Ви сумлінно виконали свій патріотичний, громадський і військовий обов'язок. У важкий для країни час ви по мобілізації пішли до лав української армії. У складі 53-ї і 54-ї механізованих бригад ви несли службу на найнебезпечніших і складних ділянках Донецької і Луганської областей, де отримали поранення і контузії. Однак і після лікування ви продовжили захищати Батьківщину», - сказав Юрій Калгушкін.

Також привітальні слова військовослужбовцям прозвучали від голови Харківської обласної громадської організації «Союз ветеранів АТО», «кіборга», який захищав Донецький аеропорт, Олександра Сергєєва.

«Зі мною було багато хлопців з різних куточків України. І ми всі робили одну справу - захищали нашу землю. Мені дуже приємно, що серед моїх земляків так багато мужніх воїнів. Я впевнений, що з такими героями Україна буде єдиною, вільною і великою країною», - зазначив Олександр Сергєєв.

Більше фото