Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технології естонського підприємства з переробки відходів на паливо планують використовувати на Харківщині

Технології естонського підприємства з переробки відходів на паливо планують використовувати на Харківщині

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Впровадження новітніх підходів при будівництві сміттєперевантажувальних і сміттєсортувальних станцій і комплексів стало темою для обговорення під час наради, що була присвячена реалізації в регіоні завдань у сфері поводження з ТБВ. Організатори наради підкреслили, що це питання, зокрема, визначене пріоритетним регіональною стратегією «Екологія Харківщини» на 2016-2020 роки.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА зазначив, що Харківська область сьогодні знаходиться серед лідерів у країні за виконанням програм енергоефективності та енергозбереження.

«Наразі наш регіон є майданчиком для впровадження технологій з використання альтернативних видів палива, в тому числі - отриманого від переробки твердих побутових відходів. Наш партнер - естонська компанія «ТехноБалт» - допоможе в розробці сучасних виробничих комплексів, де застосовується технологія механіко-біологічної переробки відходів. Це дасть можливість виробляти якісне паливо, - відзначив Сергій Магдисюк. - Європейський досвід та потенціал компанії з виробництва палива від переробки відходів раціонально використати у рамках запровадження єдиної регіональної системи управління ТПВ».