Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне завдання – зробити якісну освіту доступною для кожної дитини. Юлія Світлична

Головне завдання – зробити якісну освіту доступною для кожної дитини. Юлія Світлична

Голова ХОДА розповіла про проведене цього року оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти.

«Освіта – це один з наріжних каменів конкурентоспроможності нашого регіону. Сьогодні за показником доступності та якості освіти Харківщина посідає перше місце в країні, випереджаючи навіть столицю. І це - не випадковість, а результат злагодженої праці освітян, органів влади різних рівнів та активістів громадянського суспільства. Розвиваючи сферу освіти сьогодні, ми закладаємо фундамент для розвитку Харківської області в майбутньому», - відзначила керівник регіону.

Юлія Світлична також розповіла про визначені керівництвом регіону пріоритети розвитку галузі освіти.

«Головне завдання, яке ми перед собою ставимо, - зробити освіту доступною для кожної дитини, незалежно від того, де саме вона проживає: чи в обласному центрі, чи у найвіддаленішому селі. Велику увагу приділяємо якості знань, які надаються школярам та студентам, і наявності сучасної технічної бази для забезпечення навчального процесу. Йдеться не лише про комп’ютерну техніку, але й про обладнання для проведення експериментів у процесі вивчення природничих наук. Нарешті, вагомий напрямок роботи – забезпечення комфортних та безпечних умов проведення навчального процесу», - пояснила голова ХОДА.

Вона відзначила, що для забезпечення доступності освіти в області реалізується проект створення опорних шкіл та одночасно активно йде процес забезпечення потреб у шкільних автобусах для підвезення дітей до оновлених закладів освіти.

«У 2015 році ми за рахунок коштів обласного бюджету поновили дію програми «Шкільний автобус» та придбали 11 автобусів. Цього року змогли закупити 38 нових автобусів. Подібного оновлення автопарку не проводилося жодного разу в історії області, - повідомила Юлія Світлична. – Також суттєво було оновлено матеріально-технічну базу шкіл та дошкільних закладів. Зокрема, школи були забезпечені 10-ма навчальними кабінетами з природничо-математичних дисциплін, 11 закладів отримали комп’ютерну техніку та мультимедійне обладнання. Спортивний інвентар закупили для 25 загальноосвітніх шкіл та 25 навчальних закладів інтернатного типу».

Щодо утримання в належному стані самих шкільних будівель, то фінансування будівництва та реконструкції у 2016 році було збільшено в 2,5 рази порівняно з минулим роком.

«Ми будуємо школу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині, яку плануємо ввести в експлуатацію вже наступного року. Реконструювали покрівлі шкіл у містах Лозова та Вовчанськ, завершили будівництво, капремонти та переоснащення систем теплопостачання ще більш ніж у 170 навчальних закладах регіону. Поточні ремонти проведено майже в 500 закладах освіти», - навела дані Юлія Світлична.