Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні відзначили День української писемності та мови

В регіоні відзначили День української писемності та мови

В урочистостях взяли участь учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, викладачі та студенти вишів, письменники, представники обласної влади та члени громадських організацій.

У рамках заходу, що пройшов 9 листопада на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», було нагороджено переможців і лауреатів обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій (М. Вінграновський)».

Як розповіли організатори заходу, фестиваль проходив у жовтні (16 рік поспіль). В ньому взяли участь учні 10-11 класів, по одному від кожного району області та міста Харків.

Цього року за звання найкращого оратора змагалися 50 учнів (зі шкіл міста та області, а також з інтернатів). За підсумками двох турів журі обрало одного переможця, двоє учнів посіли 2 місце, і троє – третє. 12 молодих людей стали лауреатами.

У рамках святкування Дня української писемності та мови лауреати та переможці, їхні вчителі отримали дипломи та набори книг від оргкомітету обласного фестивалю ораторського мистецтва.

Окрім того, спеціалістами КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» традиційно підготовлено п’ятнадцятий випуск альманаху дитячої літературної творчості «Слобожанські перлини», у якому вміщено конкурсні роботи переможців і лауреатів міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів з української мови та літератури.