Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська фехтувальниця здобула медалі на міжнародних змаганнях в Софії

Харківська фехтувальниця здобула медалі на міжнародних змаганнях в Софії

Про це повідомляють в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.

Міжнародні змагання з фехтування на шаблях – етап кадетського циклу – відбулись 5 та 6 листопада.

Срібну медаль харків’янка Дарина Гонцова здобула в командних змаганнях. Збірна України, до складу якої, крім Дарини, увійшли Олександра Явнік з Одеси, Ірина Пізнюр з міста Нетішин Хмельницької області та Валерія Гнідашева з Черкас, почала боротьбу з 1/8 фіналу, де з рахунком 45:24 впевнено перемогла представниць Сінгапуру. Потім була перемога 45:33 над румунками з команди «Romania 6 CSTA», а у півфіналі не менш впевнено перемогли суперниць з Туреччини з рахунком 45:27.

У фіналі українки зустрілися зі збірною Румунії та, поступившись суперницям лише одним ударом 44:45, стали срібними призерками змагань.

В індивідуальних змаганнях Дарина стала бронзовою призеркою. Харків’янка успішно подолала груповий етап, здобувши перемоги над усіма суперницями, після чого в 1/32 фіналу з рахунком 15:1 розгромила спортсменку з Нідерландів. Потім була впевнена перемога 15:8 над своєю подругою по збірній України Катериною Грабіжною, а в 1/8 Дарина з рахунком 15:7 перемогла Дарину Анастасову з Болгарії.

В наступному раунді харків’янка  здолала 15:12 суперницю з Туреччини Селін Унлудаг, але в поєдинку за вихід у фінал поступилася 10:15 Сабіні Мартіс з Румунії,  яка в підсумку завоювала «срібло», програвши у фіналі болгарській фехтувальниці Йоані Ілієвій. В свою чергу, Дарина Гонцова посіла третє місце, яке розділила разом з турецькою фехтувальницею Айлін Цакір.