Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво школи в Пісочині: у січні будівельники перейдуть до внутрішніх робіт

Будівництво школи в Пісочині: у січні будівельники перейдуть до внутрішніх робіт

2 листопада голова ХОДА Юлія Світлична проінспектувала хід будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль».

«Я особисто приїхала перевірити, чи не вибиваються будівельники з графіка, оскільки жителі Пісочина повідомили про те, що будівництво школи йде повільно. Ми повинні у встановлені терміни виконати всі будівельні роботи і взимку перейти до внутрішніх робіт», - зазначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, з проханням вирішити питання будівництва нової школи в Пісочині до Юлії Світличної звернулися жителі селища, після чого питання було піднято не лише на регіональному, а й на загальнодержавному рівні.

«На цю проблему звернув увагу Кабінет Міністрів України, про неї знає Президент України Петро Порошенко. Фінансування з держбюджету є, кошти надходять у повному обсязі. Крім того, заплановано й виділення необхідних коштів на наступний рік», - повідомила керівник області.

Оглянувши хід робіт, вона підкреслила, що на даний момент вони йдуть за графіком - є несуттєве відставання, не більше, ніж на 3 дні.

Голова Пісочинської селищної ради Олег Чернобай зазначив, що перед будівельниками поставлено завдання: до кінця року повністю закінчити цегляну кладку будівлі, будівництво покрівлі, встановити вікна, двері та провести опалення. Для того, щоб запустити школу до початку наступного навчального року, будівельники вже в січні повинні почати виконувати внутрішні роботи.

«Ми вже повністю виконали вертикальне планування, завезли ґрунт, змонтували фундаментні блоки. На цьому об'єкті вже перекритий плитами цокольний поверх, виконана цегляна кладка першого поверху, також повністю виконано перекриття плитами. На даний момент ми закінчили зведення монолітного каркасу частини будівлі, де розташуються початкові класи, і вже буквально з завтрашнього дня будівельники візьмуться до будівництва покрівлі, - перерахував Олег Чернобай. - Будівництво спортзалу ми вже закінчуємо і перекриваємо його плитами 12 листопада. Потім будівельники будуть укладати покрівлю. Закінчуємо цегляну кладку та перекриття актової зали».

Він також повідомив, що робочі проклали мережу теплотраси, реконструювали на потужність школи центральний тепловий пункт. Крім того, щоб не вибиватися з графіка, будівельники перейшли на роботу в дві зміни. Незважаючи на високий темп будівництва, фахівці впевнені: якість робіт залишається на вищому рівні.

«З державного бюджету, а також бюджетів усіх рівнів виділяється необхідне фінансування для того, щоб забезпечити безперервне будівництво нової школи. Був розроблений план, у якому чітко зафіксовано графік виконання всіх робіт, від якого ви не повинні відставати. Тому я вас дуже прошу приділити увагу якості та швидкості робіт», - звернулася до будівельників Юлія Світлична.

Глава ХОДА також доручила своєму заступнику Євгенові Шахненку щотижня проводити виїзні засідання на об'єкті для того, щоб контролювати хід будівництва й терміни виконання робіт.

Довідка. Загальна вартість будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» - 71 млн 500 тис. грн. За 2015 - 2016 роки освоєно 19 млн грн. Цього року освоєно 17,5 млн грн, до кінця року планується освоїти ще 18 млн.

З 2016-му сільський та районний бюджети виділили на будівництво об'єкта 7 млн грн, обласний - 4 млн грн, державний - 24 млн грн. На наступний рік для завершення будівництва навчального закладу потрібно ще 35 млн грн.

За проектом, школа в мікрорайоні «Мобіль» смт Пісочин буде триповерховою, в будівлі передбачені ліфти. Навчатися тут зможуть 640 дітей.

Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальних заклади: колегіум, який переповнений в два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.

Більше фото