Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область співпрацюватиме з Аргентиною в сфері машинобудування

Харківська область співпрацюватиме з Аргентиною в сфері машинобудування

27 жовтня керівник ХОДА Юлія Світлична зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Альберто Хосе Алонсо.

Вони обговорили пріоритетні напрямки можливої ​​співпраці між Аргентиною і Харківською областю.

Презентуючи потенціал регіону, Юлія Світлична зазначила, що в цьому році вперше за останні роки спостерігається зростання іноземних інвестицій.

«Промисловість області починає стабілізуватися і показувати зростання», - підкреслила керівник області, зазначивши, що це стало можливим завдяки переорієнтації ринків збуту промислових підприємств.

«Завдяки своєчасним і спільним зусиллям представників органів влади та менеджменту підприємств, вони змогли переорієнтувати ринки і знайти нових партнерів протягом останніх двох років. Обласна адміністрація відкрила представництва Харківської області в США і Китаї для того, щоб допомогти нашим підприємствам в пошуках партнерів, - розповіла Юлія Світлична. - Ми зацікавлені в тому, щоб на території області розвивався міжнародний бізнес, тому, як органи влади, сприяємо створенню сприятливого інвестиційного клімату. В результаті на загальноукраїнському тлі Харківська область виглядає стабільно і перспективно».

Найбільш перспективною сферою співпраці між Харківською областю і Аргентиною, на думку учасників зустрічі, є промисловість, зокрема - машинобудування.

В рамках візиту до Харківської області, яка стала першим регіоном України, який відвідав Альберто Хосе Алонсо на посаді посла, делегація Аргентини ознайомилася з виробничими потужностями заводів «ФЕД», «Турбоатом» і фармацевтичної фабрики «Здоров'я».

За словами Альберто Хосе Алонсо, зараз в посольстві вже розглядається кілька проектів, які Україна і Аргентина планують реалізувати спільно, в тому числі - за участю Харківської області.

«Ці проекти стосуються авіабудування, виробництва турбін і фармацевтики. Думаю, що у наступному році ми вже зможемо презентувати ці проекти в дії і розповісти про результати їх реалізації», - розповів посол.

Крім того, Юлія Світлична і Альберто Хосе Алонсо домовилися про те, що Харківська облдержадміністрація надасть посольству Аргентини низку інвестиційних проектів.

«Після їх розгляду у нас буде можливість більш предметно розглянути реальні перспективи співпраці, - розповіла Юлія Світлична. - Активізація міжнародних відносин дає економічний поштовх і рух. Залучаючи іноземні дипломатичні та торгові делегації, ми даємо їм можливість ознайомитися з тією продукцією, яка випускається в Харківській області, побувати на підприємствах і визначити напрямки для співпраці, цікаві як нашого регіону, так і міжнародним партнерам».

Більше фото