Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Призовників строкової служби не відправлятимуть до зони АТО

Призовників строкової служби не відправлятимуть до зони АТО

Питання проведення осіннього призову, набору до контрактної армії та організації роботи ТРО в районах Харківщини обговорили 21 жовтня в ході селекторної наради.

Відкриваючи нараду, заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов підкреслив важливість питань, що розглядаються, та необхідність виконати всі завдання з комплектування Збройних сил України та проведення призову в Харківській області.

За інформацією військового комісару Харківського обласного військового комісаріату, полковника Юрія Калгушкіна, наразі планове завдання з осіннього призову в Харківській області виконано на 53,4%. При цьому середній показник виконання по місту Харків складає 36,5%, по районах області – 64%.

«Планове завдання з призову вже виконали Близнюківський, Борівський, Дворічанський та Шевченківський райони», - відзначив Юрій Калгушкін.

В.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан зазначила: управлінням організований щоденний моніторинг за роботою медичних комісій, які проводять огляди призовників.

«Маємо інформацію - скільки прийшло на комісію, скільки направлено до закладів охорони здоров’я для проведення додаткових обстежень, у який термін проведено обстеження та який після цього результат, - зауважила Галина Сіроштан. – На даний момент 769 призовників були признані здоровими - це 67% з усіх, кого оглянули, і це найвищий відсоток за всі роки проведення призову».

У ході засідання керівники районів області та представники керівництва міста Харків запевнили, що планові завдання з осіннього призову будуть виконані в терміни, що позначені законом. Вячеслав Аббакумов, у свою чергу, нагадав, що, відповідно до діючого законодавства, призовників строкової служби не відправлятимуть до зони АТО.

«Хочу також нагадати представникам місцевої влади та РДА, що головна відповідальність за проведення призову – не на військовій, а на громадянській адміністрації», - наголосив заступник голови ХОДА.

У ході наради також розглянули питання комплектування армії за контрактом. Юрій Калгушкін нагадав, що плановий показник за 3-й квартал 2016 року в Харківській області було перевиконано на 7 % і закликав керівництво всіх районів та міст області активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для пояснення мешканцям області всіх переваг військової служби за контрактом.

Висвітлюючи питання налагодження роботи територіальної оборони в районах області, Юрій Калгушкін наголосив, що штаби ТРО мають бути створені в кожному районі, також необхідно оперативно вирішувати питання щодо організації загонів всіма видами забезпечення.

«Важливість і актуальність питань територіальної оборони всім зрозуміла, вона є незаперечною, тому в цей процес необхідно активно включитися», - підкреслив Вячеслав Аббакумов.