Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відзначено зростання виробництва в галузі машинобудування

У Харківській області відзначено зростання виробництва в галузі машинобудування

Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер в рамках науково-практичної конференції-форуму «Розумна агротехніка для ефективного землеробства».

У заході, який відбувся 21 жовтня, взяли участь виробники агротехніки, вчені академічних інститутів і вишів аграрного профілю та керівництво індустріальної групи «УПЕК». Конференція пройшла в рамках Міжнародного форуму «Агропорт-2016».

Виступаючи на заході, Марк Беккер передав слова вітання всім учасникам від голови ХОДА Юлії Світличної, зазначивши, що саме вона стояла біля витоків створення інноваційно-освітнього кластера «Агротехніка», до якого сьогодні входять вищі навчальні заклади декількох областей України, які готують фахівців у галузі АПК, Харківська обласна організація роботодавців в сфері агропромислового комплексу, а також промислові підприємства, що виробляють сільгосптехніку.

«Зараз Харківська область успішно розвивається економічно, - зазначив Марк Беккер. - Індекс промислового виробництва за підсумками 9 місяців 2016 року склав 106,5%. Це високий показник - більш ніж на 3% вищий за середньоукраїнський. При цьому, хочу зазначити, що індекс виробництва галузі машинобудування склав 104,6%. Тоді як за аналогічний період минулого року він був лише 90%».

Також заступник керівника області підкреслив, що головним завданням конференції є визначення шляхів розвитку та створення нових технологій і знарядь праці, до яких, зокрема, відноситься навісне обладнання для тракторних систем.

«Одними з провідних підприємств регіону, які виробляють сільськогосподарську техніку, є підприємства, що входять до групи «УПЕК», безпосередньо - Лозівський ковальсько-механічний завод. Він представляє великий сектор навісного обладнання для обробки грунту, яке важливе для наших аграріїв», - зазначив Марк Беккер.

За словами заступника генерального директора ІГ «УПЕК», голови Ради кластера «Агротехніка» Едуарда Сімсона, за кілька років Харківщина випустить свою «розумну техніку».

«Ми націлені на випуск нової причіпної техніки. Це буде сімейство «розумних» причіпних машин різного призначення, які будуть визначати склад грунту, глибину загортання насіння і багато іншого», - повідомив Едуард Сімсон.

Марк Беккер, в свою чергу, підкреслив, що саме розвиток промислового комплексу повинен допомогти аграріям підвищити врожайність і рентабельність виробництва.

Також в ході конференції був підписаний меморандум про приєднання до кластеру «Агротехніка» нових членів - УкрНДІПВТ ім.Погорілого і ПАТ «Харківський підшипниковий завод».