Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснопавлівському водосховищі почався воодобмін

У Краснопавлівському водосховищі почався воодобмін

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

За інформацією фахівців, 17 жовтня розпочалося прокачування води з Дніпродзержинського водосховища до каналу Дніпро – Донбас, а з 20 жовтня - подача води безпосередньо до Краснопавлівського водосховища, що дозволить здійснити в ньому водообмін.

«Водосховище є другим за потужністю джерелом водопостачання міста Харкова, а також міста Лозова, селищ Краснопавлівка Лозівського району та Покотилівка й Високий Харківського району, - повідомив директор Департаменту Сергій Магдисюк. – Рівень води у Краснопавлівському водосховищі впав настільки, що, якби не провели водообмін, безперебійне  постачання води до деяких районів Харкова та населених пунктів області було б під загрозою».

Подача дніпровської води з Дніпродзержинського водосховища здійснюється 12-ма насосними станціями.

З державного бюджету було виділено 60 млн грн на сплату за електроенергію, яку використовують насосні станції, 1,1 млн грн виділено з обласного бюджету - на підготовку насосних станцій до роботи.

Станом на 24 жовтня з Дніпра вже забрано 14,528 млн кубічних метрів води, подано до Краснопавлівського водосховища 5,815 млн кубічних метрів. Згідно з регламентом за час проведення водообміну до Краснопавлівського водосховища у період з жовтня по грудень 2016 року (76 – 78 діб) планується подати 110 млн куб. м води.