Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область лідирує в Україні за підсумками оздоровчої кампанії 2016 року

Харківська область лідирує в Україні за підсумками оздоровчої кампанії 2016 року

У дитячих таборах на території області та поза її межами цього року відпочило більше 220 тисяч харківських школярів. Це понад 90 % від усіх дітей регіону у віці 7 – 17 років.

За цим показником Харківська область посідає перше місце в Україні. Про це свідчать оперативні дані Міністерства соціальної політики за підсумками 9 місяців 2016 року. Також Харківщина є лідером в Україні за кількістю коштів, які використані на оздоровлення та відпочинок дітей з усіх джерел фінансування. Ця сума наразі становить 262 млн 3,8 тис. грн.

«Другий рік поспіль ми приділяємо посилену увагу питанням літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Ми суттєво збільшили фінансування, що виділяється на ці цілі з обласного бюджету, та ведемо активну роботу з підключення до оздоровчої кампанії позабюджетних коштів», - відзначила, коментуючи дані Мінсоцполітики, голова ХОДА Юлія Світлична.

Так, тільки з обласного бюджету цього року спрямували на оздоровлення та відпочинок дітей 39,8 млн грн. Це другий показник у країні – більше виділяє на оздоровлення тільки місто Київ (46 млн грн).

«Пріоритетом для нас є забезпечення оздоровлення та відпочинку для дітей соціально незахищених категорій. У 2016 році ми майже вдвічі збільшили кількість путівок до літніх таборів, які закупили коштом обласного бюджету для цих дітей. Таким чином, можливість відпочити отримали абсолютно всі діти-сироти, діти, батьків яких було позбавлено батьківських прав, а також діти, батьки яких служать у зоні АТО або загинули під час проведення антитерористичної операції. Також безкоштовно відпочити змогли обдаровані діти регіону», - розповіла керівник області.

За показником охоплення оздоровленням та відпочинком дітей соціально незахищених категорій Харківщина, за даними Мінсоцполітики, посідає друге місце в країні, поступаючись Чернівецькій області. У нашому регіоні та за його межами (в Карпатах, на узбережжі Азовського та Чорного морів) відпочили більше 126 тисяч таких дітей (або 91,3% від їх загальної чисельності в області).