Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У червні-жовтні на території області ліквідували понад тисячу несанкціонованих сміттєзвалищ

У червні-жовтні на території області ліквідували понад тисячу несанкціонованих сміттєзвалищ

Про результати проведення у літні та осінні місяці безстрокової кампанії із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах області повідомили у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

«В рамках акції районні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування організували роботу з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, очищення лісосмуг вздовж доріг та біля населених пунктів, упорядкування парків та скверів, водних об’єктів, місць масового відпочинку населення, прибирання вулиць та доріг, приведення до ладу прибудинкових територій тощо», - уточнили в департаменті.

Загалом упродовж червня-жовтня на території Харківської області ліквідували 1115 несанкціонованих сміттєзвалищ загальним обсягом 112 тис. куб.м. Упорядкували більше 2 тис кладовищ, майже 1 тис. братських могил, 186 меморіальних комплексів та 252 місця почесних поховань. Сміття прибрали з вулиць та доріг населених пунктів на площі 7 кв.км.  Натомість висаджено 303 тис. дерев та кущів, упорядковано 10 кв.км газонів, понад 22 тис.кв. м квітників. Крім того, відремонтовано 5139 дитячих та спортивних майданчиків, приведено до ладу 522 парки та сквери.

Протягом червня-жовтня в акції з благоустрою взяли участь 1758 населених пунктів Харківщини, у тому числі - 17 міст.