Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Активна громадськість - партнер виконавчої влади у вирішенні соціальних питань. Михайло Черняк

Активна громадськість - партнер виконавчої влади у вирішенні соціальних питань. Михайло Черняк

30 вересня заступник голови ХОДА взяв участь у зборах Громадської ради при обласній адміністрації.

Михайло Черняк відзначив, що за останні кілька років кількість активних громадських організацій, які хочуть впливати на перетворення в країні, значно зросла.

«Керівництво області дуже цінує ініціативи громадян. Ми завжди відкриті і готові до конструктивної співпраці. Така позиція дає результати: спільно з громадськими організаціями області ми сьогодні реалізуємо важливі проекти. Наприклад, разом з ветеранськими організаціями учасників АТО нам вдається результативно працювати в напрямку видачі земельних ділянок бійцям. Зараз ми працюємо над проектами будівництва житла для учасників АТО», - розповів Михайло Черняк.

Він обговорив з учасниками зборів питання фінансування діяльності громадських організацій області. Михайло Черняк нагадав, що в цьому році була прийнята регіональна програма підтримки розвитку громадянського суспільства, яка передбачає фінансування проектів громадських організацій з обласного бюджету.

«З 2017 року почне роботу спеціальна конкурсна комісія, яка розглядатиме проекти, запропоновані громадськими організаціями, і визначатиме, на які з них будуть виділятися кошти», - розповів заступник керівника ХОДА.

Кошти виділятимуться за грантовим принципом: це будуть конкретні суми, спрямовані на реалізацію конкретних проектів, а не на діяльність організацій в цілому.

«Державний вектор сьогодні орієнтований на європейські цінності. В Європі громадські організації підтримуються і ведуть активну діяльність. І для нас підтримка громадянського руху - принципова позиція. Ми повинні бути партнерами і працювати разом на благо регіону», - підкреслив Михайло Черняк.