Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво школи в Пісочині: завершено цокольний поверх

Будівництво школи в Пісочині: завершено цокольний поверх

За дорученням керівника області Юлії Світличної 29 вересня на об’єкті було проведено робочу нараду під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

За його інформацією, вже завершено будівництво цокольного поверху школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині, наразі тривають роботи зі спорудження першого поверху будівлі.

Так, станом на кінець вересня, будівельники виконали монтаж бетонних блоків цокольного поверху, улаштували монолітні ділянки між ними. Також на об’єкті завершили роботи з перекриття цокольного поверху, монтажу прогонів, монолітних ділянок, виконано реконструкцію центрального теплового пункту, завершується виконання проекту з нестандартного приєднання до електричних мереж. Окрім того, на будівництві закінчуються роботи з улаштування монолітного каркасу першого поверху, завершено укладання цегляної кладки зовнішніх стін їдальні.

«Наразі узгоджено проекти та ведуться роботи з будівництва зовнішніх теплових мереж та ліній зв’язку. Узгоджено проектне рішення по розташуванню електропідстанції та насосної станції, розпочато розробку проекту зовнішнього водовідведення, розпочато роботи з будівництва мережі зливової каналізації», - зазначив Євгеній Шахненко.

Нагадаємо, питання будівництва школи в Пісочині було порушено на сесії обласної ради в.о. голови ХОДА Юлією Світличною. Розроблену документацію внесли на розгляд Кабінету Міністрів України, і завдяки підтримці народних депутатів вдалося домогтися фінансування цього соціального об'єкта.

Загальна вартість проекту - близько 70 мільйонів гривень. Цього року на будівництво навчального закладу сільський і районний бюджети виділили 7 млн грн, обласний -  4 млн грн, державний – 24 млн грн. На наступний рік для завершення будівництва навчального закладу потрібно 35 мільйонів гривень.

За інформацією Юлії Світличної, нову школу розраховують побудувати швидше, ніж планувалося - за два роки замість трьох. Почати навчання планується вже у 2017 році. 

Довідка. Школу в мікрорайоні «Мобіль» смт Пісочин почали будувати в минулому році. До кінця цього на об'єкті планується завершити половину всіх будівельних робіт. За проектом, школа в Пісочині буде триповерховою, у будівлі передбачені ліфти. Вчитися тут зможуть 640 дітей.

Наразі в Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. В селищі працюють два навчальних заклади: колегіум, який переповнений в два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.