Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся масштабний турнір з олімпійського тхеквондо

У Харкові відбувся масштабний турнір з олімпійського тхеквондо

Змагання, що пройшли в Палаці спорту «Локомотив», зібрали понад 450 спортсменів з 10 областей України, а також Білорусі та Молдови.

ІІ Відкритий обласний турнір з тхеквондо ВТФ «Харківська битва-2016» проводився лише вдруге, але вже набрав міжнародного масштабу, та конкуренцію українським спортсменам склали гості з сусідніх країн.

В змаганнях взяли участь спортсмени 2008-1999 років народження, які розіграли медалі в чотирьох вікових категоріях – молодші юнаки, юнаки, кадети та юніори.

Під час урочистої церемонії відкриття спортсменів, тренерів, суддів та усіх присутніх від керівництва Харківської облдержадміністрації привітав куратор тхеквондо ВТФ Управління у справах молоді та спорту Руслан Байрамов, який побажав учасникам яскравих перемог, а вболівальникам - видовищних поєдинків.

Незважаючи на сильну конкуренцію, господарі турніру - харківські спортсмени, влаштували гостям справжню битву та зібрали цілий «врожай» нагород – 39 золотих, 43 срібні та 57 бронзових.

Найбільшу кількість з цих медалей – 17 золотих, 20 срібних та 33 бронзових - завоювали спортсмени харківської КДЮСШ №2, які стали переможцями турніру в командному заліку. Друге місце з 10 золотими, 6 срібними та 9 бронзовими медалями посіли тхеквондисти харківської КДЮСШ №8. При чому 6 золотих, а також 6 срібних та 1 бронзову принесли школі вихованці Марини Вартересьян, яка стала кращим тренером турніру. Трете місце в командному заліку посіли гості з Полтавської області.

«Справжньою прикрасою «Харківської битви» стали змагання в форматі ТК5. Це новий для України вид змагань з тхеквондо ВТФ, який вперше був проведений рік тому саме на першій «Харківській битві», - розповідають у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

В ТК5 змагаються команди, які складаються з п’яти спортсменів однієї вікової групи, але різних вагових категорій. При чому під час поєдинків тхеквондисти постійно міняють один одного, та на килимі можуть зустрітися спортсмен з найлегшою вагою з більш важким суперником. Постійна зміна суперників додає динаміки та видовищності, а самі спортсмени отримують досвід змагань з більш сильним, або з більш швидким суперником.

В ТК5 на цьогорічній «Харківській битві», де за медалі боролися три вікові категорії, сильнішими були спортсмени об’єднаної команди Хмельницької та Івано-Франківської області, які виграли змагання в двох вікових категоріях. В змаганнях серед молодших юнаків вони у фіналі перемогли команду харківської КДЮСШ №2, а в змаганнях серед юнаків – команду «Київ-Одеса». В змаганнях серед кадетів перемога дісталася команді харківської КДЮСШ №2, яка у фіналі була сильнішою за суперників з київської ДЮСШ №3.

Також на «Харківській битві» відбувся Гран-прі серед дорослих спортсменів, де були розіграні медалі в двох вагових категоріях – до 58кг та до 68кг. В обох перемоги дісталися харківським спортсменам. В ваговій категорії до 58кг переможцем став Ігнат Бурдаков. У фіналі він з рахунком 9:6 переміг іншого харківського тхеквондиста Максима Сухомлина, який, відповідно, став другим. Третє місце розділили Ігор Поєдинок з Київської області та Сергій Пилипенко з Івано-Франківщини.

В ваговій категорії до 68кг у фіналі також зійшлись два харківських спортсмени – Олександр Хом’яков та Костянтин Костеневич. Три раунди завершилися нічиєю 9:9, а у додатковому за «золотий бал» перемогу вирвав Олександр Хом’яков. Бронзові медалі здобули Олександр Круг з Хмельницької області та харків’янин Владислав Таранов.