Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 районів області спрямували на ремонт доріг більше 35 млн грн

19 районів області спрямували на ремонт доріг більше 35 млн грн

Про це повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк. під час засідання обласного штабу з підготовці господарського комплексу до опалювального сезону.

Засідання, на якому розглянули стан підготовки до осінньо-зимового періоду у Вовчанському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Печенізькому, Шевченківському, Чугуївському, Куп’янському районах і містах Чугуїв та Куп’янськ, пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Як зазначив в ході засідання Сергій Магдисюк, житловий фонд зазначених районів підготовлено на 95 %, водопровідно-каналізаційне господарство та об’єкти теплопостачання - на 100%.

Директор Департаменту ЖКГ наголосив на необхідності в повному обсязі запасти вугілля для котелень в Куп’янському (на сьогодні - 34%) та Великобурлуцькому (90%) районах, а також забезпечити об’єкти теплопостачання всіх районів автономними дизель-генераторами котельних на випадок позаштатних ситуацій під час проходження опалювального сезону.

Також під час наради розглянули стан підготовки до зими вулично-дорожньої мережі комунальної власності.

«Рівень підготовки спецтехніки та заготівлі протиожеледних матеріалів по області становить 92%. Заготовлено 36,4 тис. тонн піску та солі, підготовлено 335 од. комунальної техніки та 273 од. техніки за договорами, - розповів Сергій Магдисюк.-  В області продовжується робота зі спрямування коштів місцевих бюджетів на співфінансування робіт з ремонту доріг загального користування. На даний час у 19 з 27 районів з місцевих бюджетів відкрито фінансування на загальну суму 35 млн 392,5 тис. грн».

Крім того, в ході наради підняли питання залучення «теплих» кредитів для втілення енергозберігаючих заходів у названих районах.

За інформацією Сергія Магдисюка, заяви від ОСББ на отримання кредиту надійшли до відділення «Ощадбанку» Куп’янського району (одна заява на суму 240 тис. грн) та Чугуєва (дві заяви на суму 315 тис. грн).

«Така невелика кількість кредитів пов’язана з недостатнім рівнем роботи з популяризації державної програми на місцях та відсутністю місцевих програм щодо часткового відшкодування кредитів, залучених ОСББ/ЖБК для впровадження енергоефективних заходів, не зважаючи на неодноразові доручення з цього питання», - підкреслив директор департаменту та наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення.