Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом 20-ти років Харківська область може залучити 15 млрд доларів інвестицій. Борис Ложкін

Протягом 20-ти років Харківська область може залучити 15 млрд доларів інвестицій. Борис Ложкін

Голова Національної інвестиційної ради на пленарному засіданні міжнародного форуму розповів про своє бачення розвитку країни.

Борис Ложкін зазначив, що проведення форуму у Харкові в черговий раз підтверджує, що Харків – Перша столиця, а в даному випадку – Перша столиця в підході до інвестиційної політики.

Говорячи про інвестиційну привабливість України, він відмітив, що економіка країни досягла дна і починає зростати.

«Це найкращий час, щоб вкладати гроші в країну, тому що активи – дешеві, а незабаром значно подорожчають», - пояснив Глава Національної інвестиційної ради.

На його думку, для високого економічного зростання Україні потрібно залучити 120-200 млрд доларів за 20 років.

«Враховуючи, що частка Харківської області у ВВП України – 7%, то регіону потрібно залучити 15 млрд доларів за 20 років, або 750 млн доларів на рік, - сказав Борис Ложкін. – Чи це можливо? Так! Харківщина – одна з небагатьох областей, у якої є близько 50 готових проектів як для великих, так і для дрібних інвесторів».

Ще одна умова залучення інвестицій, на думку Бориса Ложкіна, - новий державний менеджмент.

«Це питання вирішене. Колишній голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін став найуспішнішим керівником регіону в 2015 році. І він, і нинішній керівник області Юлія Світлична – це нові люди з новим мисленням. Люди, які думають про інвесторів і створюють для них комфортні умови», - підкреслив Глава Національної інвестиційної ради.

Він також зазначив, що саме на цих позиціях – створення банку проектів та формування комфортної «екосистеми» для бізнесу – буде працювати і Національна інвестиційна рада.

Фото форуму