Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Марі Йованович домовилися про реалізацію антикорупційного проекту на території області

Юлія Світлична та Марі Йованович домовилися про реалізацію антикорупційного проекту на території області

22 вересня відбулася зустріч в.о. голови ХОДА з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні.

«Новий проект дасть можливість отримувати гранти всім громадським організаціям Харківщини для реалізації антикорупційних програм, а також пропонувати механізми щодо покращення співпраці, налагодження роботи органів місцевого самоврядування та органів державної влади», - зазначила Юлія Світлична в ході спільного брифінгу з Марі Йованович.

Керівник області повідомила, що презентація проекту відбудеться 23 вересня в рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович поділилася, що їй приємно знову повертатися до Харківської області. Вперше в нашому регіоні вона побувала десять років тому. За її словами, в останні роки тут відбулося багато позитивних змін.

«Я чекаю на те, щоб більше розповісти про новий проект, який ми запускаємо разом з облдержадміністрацією. Буде оголошено конкурс пропозицій щодо того, як ефективно подолати корупцію. І я закликаю всіх, хто зацікавлений, ділитися своїми ідеями, як зробити так, щоб поліпшити підзвітність і відповідальність державних органів при виконанні ними своїх обов'язків. Це є фундаментом будь-якої ефективної політичної системи», - сказала Марі Йованович.

Юлія Світлична нагадала, що між Харківською облдержадміністрацією та посольством США був підписаний меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співробітництво у всіх сферах діяльності. Також було підписано план спільних дій, що спрямовані на боротьбу з корупцією.

«Ми вдячні за ту підтримку, яку надають нам Сполучені Штати Америки, в тому числі - Посольство США в Україні. Завдяки цьому ми можемо впроваджувати реформи, які ініційовані Президентом України Петром Порошенком, і низку регіональних реформ, які демонструють кожному мешканцю Харківської області, як може змінюватися система, перетворюючись з незрозумілої в абсолютно прозору, доступну та якісну», - зазначила керівник ХОДА.

Марі Йованович повідомила, що в ході свого візиту до Харківської області ознайомилася з роботою одного з найбільших промислових підприємств регіону - ПАТ «Турбоатом». Посол США в Україні відзначила високий рівень менеджменту підприємства.

«Мені приємно було почути, що кілька американських компаній тісно співпрацюють з «Турбоатомом». І я докладу максимум зусиль, щоб це співробітництво розвивалося та набирало обертів», - сказала Марі Йованович.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в ході брифінгу поділилася враженнями від спілкування з керівництвом області.

«Мені було дуже приємно поспілкуватися з Юлією Світличною, яка має хорошу репутацію в США. Було дуже корисно і приємно почути, що відбувається в Харківському регіоні, які проводяться реформи і який це має вплив на життя простих людей», - сказала Марі Йованович.