Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в області планують облаштувати пандусами 26 шкіл

До кінця року в області планують облаштувати пандусами 26 шкіл

Стан облаштування навчальних закладів Харківщини засобами безперешкодного доступу для інвалідів обговорили 21 вересня під час засідання профільного обласного комітету.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

За інформацією заступника директора Департаменту науки і освіти ХОДА Володимира Ігнатьєва, у 2016 році заплановано побудувати 28 пандусів у 26 навчальних закладах Харківщини: 14 - в районах області, 11 - у Харкові та 3 - в обласному вищому училищі фізкультури.

Протягом 8 місяців року вже було побудовано 13 пандусів у 13 навчальних закладах Валківського, Вовчанського, Дворічанського, Харківського районів та міста Лозова.

Загалом на сьогодні облаштований елементами безперешкодного доступу (кнопками виклику, тактильними дошками, пандусами, поручнями біля сходів) або має вільний доступ до будівель 1171 навчальний заклад: 415 ДНЗ, 680 шкіл та 76 позашкільних закладів. Крім того, елементами безперешкодного доступу облаштовані будівлі усіх 25 навчальних закладів інтернатного типу та 5 обласних установ.

«Пандуси станом на 1 вересня мають 513 закладів, ще 766 закладів потребують облаштування пандусами», - зазначив Володимир Ігнатьєв.

Також в ході засідання обговорили стан доступності для інвалідів судових установ області. За інформацією заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації Валентини Черняк, сьогодні з 43 приміщень, в яких розташовані суди області, 20 облаштовані пандусами. 11 з них не повністю відповідають вимогам, у зв’язку з чим 6 планують переобладнати вже до кінця цього року.