Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 5 районах області відремонтують будинки культури

У 5 районах області відремонтують будинки культури

Згідно із рішенням VII сесії обласної ради VII скликання, на ремонти закладів культури, освіти на охорони здоров’я Харківщини було виділено майже 13 млн грн.

Зокрема, внесення змін до бюджету області на 2016 рік дало змогу виділити додаткові кошти, що необхідні для інтонування органу в Харківській обласній філармонії. За словами заступника директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимира Норчака, німецькі фахівці прибули до Харкова для налаштування музичного інструменту 5 вересня.

Крім того, рішенням сесії були виділені кошти для відновлення будинків культури області. Так, капітальний ремонт проведуть у Барвінківському будинку творчості дітей та юнацтва. У Богодухівському районному будинку культури буде виконаний  капремонт електромережі та освітлення. Також коштом обласного бюджету відремонтують сільські будинки культури в Кам’янці Ізюмського району, Одноробівці Золочівського району та Миколаївці Зачепилівського району.

2 млн грн депутати спрямували на початок робіт із будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу Красноградської дитячо-юнацької спортивної школи.

«Це буде сучасний ФОК на зразок того, який ми вже відкрили у Вовчанську та невдовзі відкриємо в Первомайському, - розповів Володимир Норчак. – Найближчим часом буде проведено тендер, який визначить виконавця робіт. Ми плануємо відразу приступити до будівництва, щоб вже цього року встигнути виконати частину робіт».

Також, згідно зі змінами до бюджету на 2016 рік, додаткові кошти було виділено для проведення капітальних ремонтів комунальних закладів охорони здоров’я - будівлі інфекційного корпусу Валківської ЦРБ та прального й адміністративного корпусів, а також заміни дверей у корпусах Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

Капітальні ремонти за рахунок залишку коштів обласного бюджету також зроблять у  Коломацькому НВК та Кегичівському ліцеї.

Фото VIІ сесії облради VII скликання