Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коштом обласного бюджету реконструюють системи водопостачання та каналізації в двох районах

Коштом обласного бюджету реконструюють системи водопостачання та каналізації в двох районах

Додаткові гроші на ремонт об’єктів житлово-комунального господарства були виділені за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету.

Відповідне рішення депутати обласної ради ухвалили під час засідання VII сесії, проголосувавши за внесення змін до бюджету Харківщини на 2016 рік.

За словами директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, значна частина виділених на ремонти коштів (а це майже 4 млн грн) буде направлена на відновлення систем водопостачання Зміївського району, які сьогодні перебувають у непридатному стані. Тут постійно відбуваються пориви, які призводять до значних втрат води. Крім того, якість води не відповідає санітарним нормам.

Зокрема, завдяки виділеним коштам, буде проведено капітальний ремонт водопроводу по вул. Харківська в місті Зміїв, капітальний ремонт мережі водопроводу по вул. Перемоги в селищі Лиман, капремонт мережі водопроводу по вул. Центральна селища Бірки та ремонт мережі водопроводу від свердловини до водонапірної башти в селищі Гайдари.

Також 1,3 млн грн буде направлено на реконструкцію каналізаційного колектору по вул. Слобожанській у місті Первомайський.

«Колектор зазнав руйнувань кілька місяців тому. Ремонтні роботи, які були проведені місцевою громадою, виявилися недостатніми, тому було прийняте рішення про виділення коштів з обласного бюджету на повне відновлення колектору на ділянці довжиною 120 м», - пояснив Сергій Магдисюк.

Понад півмільйона гривень також буде направлено на розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію каналізаційних очисних споруд в смт Краснокутськ. Наявні очисні споруди Краснокутська застаріли та не відповідають сучасним вимогам очистки.

«Це можна сказати практично про всі очисні споруди області. Цього року ми реконструюємо кілька об’єктів та активно працюємо над розробкою проектно-кошторисної документації для відновлення більшості очисних споруд Харківщини. Лише за наявності проектів ми зможемо претендувати на виділення коштів для проведення робіт з Державного фонду регіонального розвитку та інших джерел. Уже наступного року ми плануємо розпочати ремонти і поступово привести всі очисні споруди області до належного стану», - розповів Сергій Магдисюк.

Крім того, рішенням сесії додаткові кошти – 600 тис грн – були виділені на капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Соборна в Балаклії.

Фото VIІ сесії облради VII скликання