Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми продовжимо працювати в тому ж форматі та темпі, що й останні два роки. Юлія Світлична

Ми продовжимо працювати в тому ж форматі та темпі, що й останні два роки. Юлія Світлична

Підбиваючи підсумки колегії обласної адміністрації, в.о. голови ХОДА позначила пріоритети подальшого розвитку регіону.

«Ми спрямовуємо всі свої зусилля, щоб продовжувати роботу в тому ж форматі і в тому ж темпі, що і останні два роки. У нас є план розвитку області до 2020 року, і ми продовжуємо його реалізовувати», - підкреслила Юлія Світлична.

Серед першочергових завдань, за словами в.о. голови ХОДА, - збір врожаю і забезпечення продовольчої безпеки регіону. Не менш важливий напрямок роботи - соціально-економічний розвиток регіону.

Окрему увагу Юлія Світлична приділила проблемі заборгованості по заробітній платі, яка утворилася на харківських підприємствах.

«На сьогодні вона становить близько 200 млн грн, близько 70% боргів накопичилися на державних підприємствах. Ми активно працюємо з центральними органами влади й органами управління підприємств, щоб вирішити цю проблему, а також забезпечити підприємства замовленнями - як державними, так і іноземними», - зазначила Юлія Світлична.

Також вона звернула увагу на борги комунальних підприємств, підкресливши, що їх керівники нестимуть персональну відповідальність за порушення трудового законодавства.

«Спільно з правоохоронними органами ми будемо розбиратися конкретно по кожному випадку та приймати радикальні рішення, - підкреслила в.о. голови ХОДА. - Комунальні підприємства повинні працювати в інтересах громади та держави».

Говорячи про перспективи економічного розвитку області, Юлія Світлична зупинилася на питанні пошуку нових ринків збуту для харківських підприємств.

«Ми продовжуємо активно шукати нові ринки та розвивати міжнародні зв'язки, і відсоток співробітництва області з Євросоюзом щомісяця збільшується. У харківських підприємств є можливість вільно знаходити партнерів в США завдяки Офісу області у Вашингтоні. Ми розвиваємо зв'язки з Китаєм, і китайська делегація братиме участь у міжнародному економічному форумі, який пройде в Харкові у вересні. Також сподіваємося, що форум сприятиме появі нових ринків збуту в Індії та Японії», - зазначила Юлія Світлична.

Одним з пріоритетних напрямків роботи обласної адміністрації її керівник також назвала медичне забезпечення жителів регіону з урахуванням потреб тимчасово переміщених осіб.

«За цим напрямком сьогодні є брак бюджетного фінансування, але ми не припиняємо надання соціальних послуг. Усі, хто потребує допомоги і має на неї право згідно із законодавством, отримують її в повному обсязі», - підкреслила в.о. голови ХОДА.

Також, говорячи про завдання в сфері охорони здоров'я, Юлія Світлична наголосила на необхідності збільшення обсягів фінансування лікування пацієнтів з хронічними і рідкісними захворюваннями, проведення імунопрофілактики, зміцнення матеріально-технічної бази установ.

Більше фото