Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична попередила про відповідальність за несанкціоноване підвищення цін на соціальні сорти хліба

Юлія Світлична попередила про відповідальність за несанкціоноване підвищення цін на соціальні сорти хліба

Про це в.о. голови ХОДА заявила в ході засідання колегії облдержадміністрації 30 серпня.

Причин для підвищення цін на хліб соціальних сортів в Харківській області немає. Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер, доповідаючи про підсумки збирання ранніх зернових і зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами Харківщини.

«Ми наполягаємо на тому, що на сьогоднішній день немає ніяких причин для підвищення цін на хліб простої рецептури - так званий «соціальний» хліб, тому що, в першу чергу, продовольчої пшениці у нас в цьому році - 67,4% від загального врожаю, - пояснив Марк Беккер. - Цього цілком достатньо, щоб забезпечити саме цією продукцією всіх мешканців Харківської області. Крім того, у нас є збільшення посівів гречки та проса».

Про відповідальність, яку доведеться нести в разі несанкціонованого підвищення цін, підприємства регіону попередила в.о. голови ХОДА.

«У разі зловживання і необґрунтованого підвищення цін будемо включати важелі контролю органів Антимонопольного комітету Харківської області, а також контролюючих правоохоронних органів», - заявила Юлія Світлична.

Більше фото