Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

76 проектів області можуть претендувати на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку

76 проектів області можуть претендувати на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку

Наступного року суми, що виділяються фондом для реалізації проектів в регіонах, будуть збільшені.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

«Основним завданням комісії є проведення оцінки та підготовчого конкурсного відбору проектів. Хочу зазначити, що фонд регіонального розвитку на 2017 рік збільшить суми для реалізації проектів. За прогнозами, Харківська область може отримати не менше 300 млн грн», - зазначив Євгеній Шахненко.

За даними секретаря комісії, заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександра Лукашова, конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовувати за рахунок ДФРР в 2017 році, в області проходив з 11 березня по 20 травня.

«У конкурсному відборі брали участь підготовлені в установленому порядку інвестиційні проекти і програми, які були розроблені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, - розповів Олександр Лукашов. - Всього заявниками було подано 123 інвестиційні програми і проекти на загальний обсяг фінансування від фонду понад 780 млн грн. Серед зазначених проектів тільки 76 відповідають вимогам нормативно-правових документів ДФРР».

Як уточнив Олександр Лукашов, в першу чергу мова йде про інфраструктурні проекти, які мають стратегічне значення для області.

«Це капітальні ремонти і реконструкція каналізаційних систем, будівель соціальної сфери: лікарень та шкіл. Крім того, райони подали екологічні проекти - за рахунок коштів ДФРР планують очистити русла річок і побудувати полігони ТПВ», - підкреслив секретар комісії.

Начальник управління фінансових ресурсів та з питань власності Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва додала, що, в тому числі, за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в області і зараз ведеться будівництво і реконструкція таких важливих об'єктів як Харківська філармонія, історичний музей і школа в Пісочині.

«Крім того, в цьому році громади, які об'єдналися, також можуть подавати свої проекти, - зазначила Ольга Шамаєва. - Далі регіональна комісія буде оцінювати і вибудовувати рейтинг проектів, після чого вони потраплять на розгляд до Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України».