Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області відремонтували майже 200 тисяч квадратних метрів комунальних доріг

В області відремонтували майже 200 тисяч квадратних метрів комунальних доріг

Питання, що стосуються ходу виконання ремонту доріг комунальної форми власності, обговорили на обласній селекторній нараді 29 липня.

На селекторі директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк звернувся до керівників РДА та органів місцевого самоврядування з проханням активізувати ремонт доріг у населених пунктах. Він повідомив, що в рамках підготовки комунальних доріг до експлуатації в осінньо-зимовий період 2016/17 років у районах і містах обласного значення заплановано привести до ладу більше 220 тис. кв. м дорожнього покриття. У тому числі на 83 тис. кв. м мають намір провести капітальний ремонт.

«На виконання цих робіт у місцевих бюджетах передбачено близько 120 млн грн, з яких на сьогодні профінансовано 57 млн грн, що становить 48% до плану, - повідомив Сергій Магдисюк. - З огляду на сприятливі погодні умови, рекомендую забезпечити своєчасне фінансування робіт і стовідсоткове виконання планів підготовки до зими дорожнього комплексу».

Так, за даними Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 15 липня в населених пунктах області (без урахування м. Харкова) відремонтовано 189,23 тис. кв. м дорожнього покриття, що становить 86% від обсягу запланованих робіт.

«Швидкими темпами виконується ремонт доріг у Харківському районі, де відремонтовано 42,2 тис. кв. м, у Балаклійському - 15,8, а також у містах Люботин, Чугуїв, Ізюм та Куп'янськ», - уточнив Сергій Магдисюк.