Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На держпрограму з енергозбереження додатково спрямовано 100 млн грн

На держпрограму з енергозбереження додатково спрямовано 100 млн грн

Також прийнято рішення підняти до 35% розмір відшкодування «теплих» кредитів та зробити однакові умови для всіх позичальників - тих, хто отримує і не отримує субсидії.

Таким чином продовжено практику відшкодування громадянам частини суми «теплих» кредитів на впровадження енергоефективних заходів. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття Постанови «Про внесення змін до постанов КМУ від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056».

За його словами, прийнятий документ відновлює виконання згаданої програми, яку з 7 липня 2016-го було тимчасово призупинено.

«Буде мобілізовано додатково 100 млн гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Ми переглянули орієнтовні обсяги фінансування цих заходів і спрямували прогнозовані надлишкові кошти на програму «теплих кредитів», - наголосив Геннадій Зубко.

Він пояснив, що рішення про виділення додаткових коштів ухвалено у зв’язку з прийняттям 175 регіональних програм з додаткового співфінансування «теплих» кредитів та прогнозованих залишків коштів за окремими заходами. Водночас, міністр підкреслив, що ОСББ та ЖБК гарантовано отримуватимуть державну підтримку до кінця поточного року. За його словами, попит на програми «теплих» кредитів зростає.

«Програмою вже скористалися близько 150 тисяч домогосподарств, залучено кредитів на суму більше 2 млрд гривень», - підкреслив Геннадій Зубко.