Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили актуальні питання щодо роздержавлення комунальних ЗМІ

У ХОДА обговорили актуальні питання щодо роздержавлення комунальних ЗМІ

22 липня було проведено семінар-нараду з редакторами районних видань Харківської області щодо реформування комунальних засобів масової інформації.

Організаторами заходу виступили Харківська обласна організація Національної спілки журналістів України та громадська організація «Харківський Клуб редакторів». Семінар пройшов при підтримці ХОДА.

У семінарі взяв участь головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий.

У ході заходу представників комунальних ЗМІ Харківщини проінформували про стан реалізації Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» в Україні та про заходи щодо державної підтримки ЗМІ, які виявили бажання реформуватися у першому етапі.

Спікери надали вичерпні відповіді та проконсультували редакторів газет Харківщини з усіх питань реформування видань. Зокрема йшлося про нюанси процесу перетворення редакцій на підприємства іншої форми власності, відпрацювання статуту і розподілу майна, також намітили спільні дії в напрямку залученню реклами, обговорили питання цінової політики.

Нагадаємо Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» вступив у дію 1 січня 2016 року. Наразі, на Харківщині існує 26 комунальних видань, з яких 9 прийняли рішення реформуватися у першому етапі – у 2016 році.