Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Валківській ЦРЛ відкрили оновлене пологове відділення

У Валківській ЦРЛ відкрили оновлене пологове відділення

В урочистій церемонії відкриття взяла участь перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона зазначила, що ремонт Валківської центральної районної лікарні почався ще в минулому році. З обласного бюджету було виділено фінансові ресурси на проект з енергозбереження.

«Матеріально-технічна база застаріла. Її, безумовно, необхідно було оновити вже давно, але такої можливості у району не було. Нам вдалося знайти кошти, і в минулому році в ЦРЛ були замінені 152 вікна. Також в лікарні частково провели ремонт, - розповіла Юлія Світлична. - Місцеві підприємці підтримали наш курс на розвиток лікарні. Провести капітальний ремонт пологового відділення вдалося завдяки зусиллям ініціативної групи з Валківського району».

Підприємці району об'єднали свої зусилля, і кожен з них відремонтував по кілька палат в пологовому відділенні, розповідає завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Сергій Кулішов. За його словами, косметичний ремонт тут проводили щорічно, проте капремонту не було останні 30 років.

«У пологовому відділенні відремонтовано всі палати, маніпуляційні, пологові зали, коридор, санітарні кімнати, душові, санвузли. Створені всі умови для комфортного перебування жінок», - розповів Сергій Кулішов.

Він також зазначив, що пологове відділення розраховане на 25 чоловік. У Валківську ЦРЛ приїжджають породіллі з Люботина, Нової Водолаги, Коломацького району.

«У нас працюють кваліфіковані медики: кандидати медичних наук, лікарі вищої категорії. Зараз ми можемо надавати професійну медичну допомогу», - додав заввідділом.

В ході урочистого відкриття оновленого пологового відділення Юлія Світлична вручила грамоти і дипломи кращим медикам лікарні, а також членам ініціативної групи.

Перший заступник голови ХОДА зазначила, що в області приділяється велика увага розвитку сфери охорони здоров'я, зокрема, в частині забезпечення лікарень новим медичним обладнанням.

«У минулому році на програму охорони здоров'я області було закладено досить велике фінансування. Нам вдалося поповнити матеріально-технічну базу районних і обласної лікарні, - зазначила Юлія Світлична. - Завдяки фінансовій дисципліні в області, економії та раціональному використанню коштів нам вдається збільшувати фінансування сфери охорони здоров'я навіть в нинішніх непростих умовах. Все, що в наших силах, ми робимо».

Також Юлія Світлична нагадала, що в області вже було успішно реалізовано кілька проектів з доставки гуманітарної допомоги районним лікарням. Робота в цьому напрямку продовжиться. Зокрема, незабаром відбудуться переговори про постачання нового медобладнання.

«Ми подивимося, що можуть запропонувати міжнародні партнери. І потім будемо, виходячи з потреб лікарень, розподіляти гуманітарну допомогу по районах», - зазначила Юлія Світлична.