Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрили представництво Консультативної місії ЄС

На Харківщині відкрили представництво Консультативної місії ЄС

В презентації регіонального представництва, що відбулася 13 липня, взяли участь голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін і глава Консультативної місії ЄС в Україні Кястутис Ланчінскас.

В ході заходу Ігор Райнін зазначив, що співпраця з КМЕС дуже важлива для нашого прифронтового регіону.

«Консультативна місія ЄС почала свою діяльність в Україні два роки тому. За цей період ми отримали потужну і своєчасну допомогу. Для Харківської області, яка знаходиться в безпосередній близькості до зони АТО, досвід ЄС в побудові ефективної системи цивільної безпеки має велику цінність, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - Адаптований до нашого регіону європейський досвід допоможе нам створити ефективну систему взаємодії правоохоронних органів. Я переконаний, що координація всіх правоохоронних органів, а також їх взаємодія з органами влади та громадою повинні здійснюватися за загальноприйнятими європейськими нормами і правилами».

Ігор Райнін пообіцяв всебічну підтримку діяльності представництва КМЕС з боку обласної адміністрації. Куратором цього напрямку, як і інших міжнародних проектів, що реалізуються в області, буде перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Упевнений, що в Харківській області цей проект буде найуспішнішим в Україні», - підкреслив голова ХОДА.

Харківську команду Консультативної місії ЄС в складі 17 чоловік очолить досвідчений голландський поліцейський Герріт Ян ван Гелдер. Фахівці представництва проводитимуть консультації і тренінги для співробітників поліції, прокуратури та інших правоохоронних структур області, а також надаватимуть їм професійне обладнання.

«В Харківській області ми для того, щоб ділитися кращими європейськими практиками. Ми вже зробили перші успішні кроки, в ході роботи ми адаптуємо наші методи до регіону і будемо розширювати співпрацю», - сказав Кястутис Ланчінскас.

Серед проектів, які місія вже реалізує в Харківській області, - проведення низки семінарів, присвячених взаємодії поліції і прокуратури в ході кримінальних розслідувань, міжнародній взаємодії правоохоронних органів та ін. Також сьогодні реалізується проект зі створення зразкового відділення поліції в Новій Водолазі. У планах місії, за словами  Кястутиса Ланчінскаса, розвиток в області мережі маленьких поліцейських станцій.