Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін зустрівся з харківською спортсменкою - чемпіонкою світу з важкої атлетики

Ігор Райнін зустрівся з харківською спортсменкою - чемпіонкою світу з важкої атлетики

Голова ХОДА привітав переможницю чемпіонату світу серед юніорів Ірину Деху з досягненням високого результату і побажав успіхів на майбутніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

«Це великий успіх. Я вітаю вас з цією перемогою, - звернувся до Ірини Дехи і її тренера Ігор Райнін. - Ми будемо за вас вболівати на Олімпійських іграх. Незалежно від результату на цих змаганнях, я переконаний, що на Ірину Деху чекає блискуча кар'єра. А на нашу підтримку ви завжди можете розраховувати».

Під час зустрічі Ігор Райнін вручив спортсменці сертифікат на отримання інвентарю з важкої атлетики, який необхідний чемпіонці для підготовки до участі в Олімпіаді.

«Інвентар з кожним роком старіє. Спортсмени такого рівня, як Ірина Деха, повинні працювати на новому обладнанні, на такому, яке використовують на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу. Однак такий інвентар дуже дорогий, і ми не можемо собі його дозволити. Ми дуже вдячні, що облдержадміністрація нас підтримує в цьому питанні і допомагає купувати необхідне устаткування», - розповів тренер чемпіонки Євген Шилов.

Ірина Деха стала другою в історії України чемпіонкою світу серед юніорів-дівчат. Змагання з важкої атлетики проходили в Грузії в місті Тбілісі. Харківська спортсменка перемогла у ваговій категорії до 75 кг, піднявши в сумі двоєборства 254 кг, а також завоювала «мале золото» в ривку - 116 кг, і «мале срібло» в поштовху - 138 кг.

«Суперники у мене були дуже сильні. Перемогти було важко, але тактична боротьба тренерів вивела нас на перше місце. Тепер головне - підготовка до Олімпійських ігор», - поділилася Ірина Деха.

Ігор Райнін підкреслив, що Харківська облдержадміністрація всіляко підтримує спортсменів, робить все можливе, щоб розвивати і популяризувати спорт в регіоні.

«Прапор України піднімається за межами України тільки у двох випадках: візит Президента України і перемога українських спортсменів. Тому разом будемо робити все можливе, щоб прапор України завдяки перемогам наших спортсменів якомога частіше піднімався в небо», - сказав Ігор Райнін.

Більше фото