Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підпиcав наказ про демобілізацію 5-ї хвилі мобілізованих

Президент підпиcав наказ про демобілізацію 5-ї хвилі мобілізованих

Глава держави запросив продовжити службу за контрактом тих військових, хто бажає і далі захищати Україну.

Указ Петро Порошенко підписав підчас візиту до Донецької області - у селі Водяне, за два кілометри до нового терміналу та 800 метрів до злітної смуги Донецького аеропорту.

Нагадаємо, про свій намір підписати наказ Президент повідомив, перебуваючи в Харківській області. Він наголосив: демобілізовані повернуться додому вже в червні-липні.

«До своїх родин повернуться близько 17 тис. військовослужбовців. Кожному з них від імені Українського народу велике спасибі за ратний подвиг і службу Батьківщині, як і тим 40 тис. військових з четвертої хвилі, демобілізація яких вже завершена», - сказав Петро Порошенко під час участі в церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Щодо часу та обсягів наступної хвилі мобілізації Президент повідомив: вони залежатимуть від кількості тих, хто піде служити в армії за контрактом.

«Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити ряди Збройних Сил України професіоналами-контрактниками», - сказав Глава держави, зазначивши, що подальші перспективи мобілізації залежать також від ситуації на фронті і дій агресора.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність країни політико-дипломатичним шляхом», - підкреслив Петро Порошенко.