Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України присвоїв Харківському університету Повітряних Сил статус національного

Президент України присвоїв Харківському університету Повітряних Сил статус національного

Про це своє рішення Глава держави повідомив під час урочистостей на військовому аеродромі в Чугуєві, що були присвячені випуску молодих офіцерів льотного факультету вишу.

Звертаючись до випускників Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, Петро Порошенко наголосив на провідній ролі університету в історії авіації України

«Тільки вісім країн світу володіють повною технологією створення літальних апаратів і мають систему підготовки особового складу. З огляду на виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою. І Харківський університет Повітряних Сил справляється з виконанням цього завдання, - підкреслив Президент України. - Сьогоднішній випуск не схожий на попередні - вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, керуючи вертольотами Мі-8 і Мі-24, літаками-штурмовиками Су-25 і винищувачами МіГ-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках відповідним нальотом по 43 і 36 годин, а загальний наліт випускника за роки навчання в університеті перевищив 206 годин на кожного».

Під час урочистостей Глава держави також повідомив, що підписав Указ про присвоєння ХУПС звання національного.

Президент нагадав, що 2016 рік в Україні визнано роком Повітряних Сил. Та повідомив, що цього року на відновлення військової авіатехніки державою було спрямовано 2,5 млрд гривень. Цим коштом буде відновлено 50 літальних апаратів – 35 літаків і 15 гелікоптерів. У результаті їхня потужність підвищиться на 50 %.

Петро Порошенко зазначив, що вітчизняні ремонтні підприємства вже освоїли технології замкнутих циклів ремонту основних типів військової авіаційної техніки.

«Їхні потужності дозволяють модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки і майже на половину підвищити коефіцієнт її бойового застосування. У Повітряних Силах вже сьогодні використовуються більше 30 відремонтованих і модернізованих літаків різних типів МіГ-29, Су-24, Су-25 та Л-39», - зазначив Президент.

Він також повідомив, що в близькій перспективі планується закупівля спеціальних літаків на базі вітчизняного транспортного літака Ан-148, модернізація до 2020 року десятків літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, створення нових керованих авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки.

Нагадаємо, 24 червня випускаються більше 80-ти лейтенантів університету Повітряних Сил. 2 офіцери завершили навчання із золотою медаллю, 4 - отримають дипломи з відзнакою.

Більше фото