Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За обсягами залучення безробітних до професійного навчання наш регіон посів перше місце в країні

За обсягами залучення безробітних до професійного навчання наш регіон посів перше місце в країні

16 червня відбулось чергове засідання обласного координаційного Комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення.

Як зазначив заступник начальника управління праці та зайнятості Департаменту соціального захисту населення ХОДА Сергій Глухов, під час заходу представники органів влади спільно з соціальними партнерами обговорили важливі для сфери зайнятості питання. Зокрема обговорили стан організації роботи з професійного навчання населення, в тому числі безробітних осіб.

«Наша область за 2015 рік та 5 місяців поточного року за обсягами залучення безробітних до професійного навчання серед регіонів країни посідає перше місце», - повідомив Сергій Глухов.

За даними моніторингу, який провів Департамент, цього року профнавчання на 255 підприємствах пройшли понад 130 тис. осіб. Середня періодичність навчання склала 4,3 роки.

У своєму виступі заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих зазначив, що протягом минулого року на підприємствах, в організаціях та установах м. Харкова й області проходили професійне навчання майже 12 тис. безробітних. За 5 місяців поточного року – понад 7 тис. безробітних.  

Також на засіданні обговорили проблеми тіньової зайнятості та трудової міграції працівників.

Члени Комітету спільно з заступником голови Об'єднання профспілок Харківської області Сергієм Волковим окреслили подальші завдання соціальних партнерів щодо скорочення тіньової зайнятості. Зокрема учасники відзначили результати діяльності комісій, що працюють при РДА та міських радах, із легалізації робочих місць.

«За минулий рік таким чином було легалізовано 153 робочих місця, - відзначили в секторі з питань зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення ХОДА. – У травні цього року з метою вжиття спільних заходів щодо підвищення ефективності роботи з легалізації робочих місць було укладено угоду між ХОДА та ДФС, Держінспекцією праці, Центром зайнятості й профспілками».

Також у Департаменті соціального захисту населення проінформували, що за працевлаштування 4 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб членами Комітету було прийнято рішення щодо продовження терміну компенсації витрат 4 роботодавцям міста Харкова та області.