Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміни до Закону «Про лікарські засоби» - перший крок до запуску реформи охорони здоров'я. Президент

Зміни до Закону «Про лікарські засоби» - перший крок до запуску реформи охорони здоров'я. Президент

Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.

Глава держави назвав підписання документа непересічною подією, до якої країна йшла довгі роки, адже весь час окремі представники влади, бізнесу та монополісти ринку медичних препаратів намагалися вибудувати ті чи інші бар'єри.

Під час зустрічі з представниками громадськості та активістами, які долучилися до розробки змін до Закону «Про лікарські засоби» Глава держави наголосив, що з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів.

«Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості», - сказав Президент.

Петро Порошенко також додав: «Ми перекриваємо ще один канал фінансування корупції в Україні, і це також очевидні переваги. І третя позиція - до нас в Україну зможуть нарешті приходити ведучі фармакологічні компанії, які з етичних міркувань відмовлялися платити хабаря. На сьогоднішній день ворота для них - для чесних і порядних - в Україні відкриті».

Крім того, зазначив Глава держави, імплементація Закону сприятиме підвищенню позитивного іміджу України в світі. «Ми з країни третього світу в частині фармакології переходимо на зрозумілу позицію для всіх наших партнерів. Це є дуже гарний і ефективний спосіб імплементації Угоди про асоціацію і виконання наших твердих обіцянок щодо її реалізації», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також акцентував, що ухвалення закону є лише першим кроком до запуску системного реформування всієї сфери охорони здоров'я. «Попереду у нас ще величезна робота і я закликаю до спільних, скоординованих і узгоджених дій», - зазначив Глава держави, вітаючи і волонтерів, і всіх українців із такими необхідними і важливими змінами.