Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Користувачі садових ділянок звернулися в ХОДА з проханням допомогти отримати кадастрові номери на землю

Користувачі садових ділянок звернулися в ХОДА з проханням допомогти отримати кадастрові номери на землю

15 червня пройшов особистий прийом заступника голови облдержадміністрації Марка Беккера.

На прийом до Марка Беккера з земельними питаннями звернулися представники садових товариств Харківського та Золочівського районів. Так, у садовому товаристві «Феськи», за словами заявників, не можуть отримати кадастровий номер господарі близько 50 ділянок.

«У 1994 році ми приватизували землю в садовому товаристві, але потім, під час інвентаризації земель, наші ділянки помилково було внесено до Державного реєстру. Через це ми не можемо отримати кадастровий номер на землю, якою володіємо в товаристві. Ми обійшли всі інстанції, там помилку визнають, але справа вже рік не може зрушити з мертвої точки», - розповіли про проблему представники садового товариства.

Ще одна заявниця також звернулася з проханням допомогти у оформленні земельної ділянки, що знаходиться в садовому товаристві «ФЕД» у селі Циркуни Харківського району. Жінка повідомила, що цим питанням займається вже протягом п'яти років.

Як пояснив представник Головного управління Держземагентства в Харківській області Юрій Перекупський, згідно із законодавством, тепер, щоб провести зміну в координатах ділянки, необхідна письмова згода інших власників товариства.

«Внести зміни до раніше створеної бази даних можна тільки за згодою користувача або власника земельної ділянки. Йдеться про 15 ділянок», - повідомив фахівець.

Про те, що вже тривалий час не можуть приватизувати ділянку, а також про порушення, з якими вони зіткнулися в садовому товаристві, розповіли й користувачі СТ «Вільха» Харківського району.

«Якщо є прямі порушення статей статуту товариства, то правильним рішенням у цій ситуації буде звернення до суду. Це допоможе відновити ваші права на ділянку та вирішить господарські суперечки. Щодо земельних питань, я доручаю розібратися в них відповідним органам», - відповів заявниці Марк Беккер.

Усі, хто прийшов на прийом заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації. Всі питання, з якими звернулися громадяни, Марк Беккер взяв на особистий контроль.