Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна бібліотека для дітей долучилася до проекту «Український Донбас»

Обласна бібліотека для дітей долучилася до проекту «Український Донбас»

1 червня - у Міжнародний день захисту дітей – творча делегація Харківщини, до складу якої увійшли й працівники бібліотеки, відвідала місто Слов’янськ.

Співробітники бібліотеки підготували дитячу виставку «Подарунок від читачів Харківщини», для якої харківські школярі, учасники бібліотечного гуртка «Зумійка», зробили вироби з елементами національної символіки для своїх ровесників із Слов'янська, використовуючи найрізноманітніші матеріали й техніки.

«Кожна робота, у яку дитина вклала вміння, власне бачення прекрасного, а також часточку своєї душі, стали справжнім Слобожанським привітом дітям Донбасу», - зазначають у бібліотеці.

На головній площі міста Слов’янськ гості з Харкова показали літературно-музичну композицію «Іван Франко та Леся Українка: погляд крізь призму віків», присвячену 160-річчю Івана Франка та 145-річчю Лесі Українки. Дружню підтримку харків’яни отримали від громадської організації «Слов’янська Січ», яку очолює Василь Хоменко. Вони долучилися до концерту і разом влаштували дітворі, присутній на заході, конкурс на декламування українських віршів. Для юних учасників були приготовлені невеличкі подарунки.

У рамках культурного заходу відбулося нагородження дітей - активних учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016», які приєдналися до нього навесні. Тоді юні читачі із Cлов’янська спілкувалися з журі за допомогою скайп-зв’язку, а тепер отримали грамоти і подарунки. 

Наприкінці вечора начальник відділу культури Слов’янської міської ради Марина Олійник подякувала гостям з Харківщини за цікаві й щирі виступи та  вручила їм пам’ятні медалі із зображенням міста.