Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийом до Марка Беккера звернувся винахідник сільськогосподарських знарядь праці

На прийом до Марка Беккера звернувся винахідник сільськогосподарських знарядь праці

1 червня пройшов особистий прийом заступника голови ХОДА.

Пенсіонер з Валківського району звернувся до Марка Беккера з проханням допомогти в налагодженні виробництва винайдених ним знарядь праці сільгосппризначення. Чоловік детально розповів про свої винаходи.

«Я - сам городник і вже багато років займаюся тим, що намагаюся своїми розробками полегшити працю людини на землі, - розповів винахідник. - Представлені знаряддя праці, серед яких - особливі ручні пристосування для прополки і оригінальний плоскоріз, здатні не тільки заощадити сили городника, а й значно поліпшити якість обробки землі».

Пенсіонер пояснив, що він має відповідний патент на винахід кожного знаряддя праці. Крім того, на одному із заводів Харкова були зроблені пробні зразки, які, за словами автора, вже випускалися і добре себе зарекомендували.

«На своїй ділянці я сам і всі сусіди, знайомі користуються такими інструментами, - зазначив відвідувач. - З досвіду можу сказати, що мої сапи рихлять землю глибше за звичайні інструменти і за сезон можуть повністю винищити такі живучі бур'яни як пирій, осот та берізку. Дуже б хотілося, щоб винайдені інструменти, що зарекомендували себе, були доступні городникам».

Марк Беккер пообіцяв винахіднику вивчити питання і дав відповідне доручення представнику Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

«Передаю ваш лист для вивчення в департамент. Можливо, виробники зацікавляться пропозицією і налагодять промислове виготовлення ваших знарядь праці», - зазначив Марк Беккер.

Крім того, до заступника голови ХОДА зверталися за допомогою у вирішенні спірних земельних питань, що стосуються порушень прав власників. З інформацією про подібні проблеми прийшли мешканці Зміївського та Лозівського районів. Також громадяни просили допомоги в оформленні земельних ділянок. Так, мешканець Золочівського району розповів, що вже 9 років не може належним чином оформити ділянку землі для ведення особистого селянського господарства. За його словами, він і ще 11 чоловік тривалий час користувалися землею, але за цей час вони так і не змогли узаконити своє право на власність. Тепер ця земля, як вони стверджують, знаходиться в резерві для учасників АТО. З таким же питанням звернувся і мешканець Зачепилівського району. Чоловік розповів, що йому і ще п'ятьом громадянам було виділено по одному гектару землі.

«Я отримав землю від сільради як переселенець, який постраждав від стихії на Закарпатті. У 2001 році я приїхав на Харківщину, в 2004 році виділили землю, але з оформленням вийшли проблеми, тепер її хочуть передати в користування учасникам АТО. Крім цієї землі, інших ділянок не маю, і моїй родині не буде за що жити», - розповів про проблеми чоловік.

Марк Беккер доручив відповідним службам розібратися в ситуації. За необхідністю, всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації. Всі питання, з якими звернулися громадяни, заступник голови ХОДА взяв на особистий контроль.