Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

490 дітей відправилися на відпочинок до літнього табору на березі моря

490 дітей відправилися на відпочинок до літнього табору на березі моря

Три тижні юні мешканці Харківської області проведуть у Дитячому закладі санаторного типу «Таврія» в місті Скадовськ. Проводжати дітей на відпочинок приїхала перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Як і торік, у цьому році ми робимо все для того, щоб надати найширші можливості для відпочинку дітям соціально незахищених категорій, - підкреслила Юлія Світлична. - У літніх таборах відпочинку оздоровляться всі діти-сироти, діти, батьків яких позбавлено батьківських прав, а також діти, батьки яких служать у зоні АТО або загинули під час проведення антитерористичної операції, й обдаровані діти регіону. Сьогодні ми відправляємо на відпочинок на море першу групу школярів».

За інформацією першого заступника голови ХОДА, на І зміні в таборі «Таврія» відпочинуть 490 дітей області: 327 із них - талановиті та творчо обдаровані, 43 - сироти та позбавлені батьківського піклування, 65 - з малозабезпечених та багатодітних сімей; 29 – ті, що знаходяться на диспансерному обліку в медичних закладах області, 16 дітей учасників АТО, 5 дітей-переселенців, ще троє - діти працівників АПК та дві дитини з інвалідністю.

З дитячого закладу «Таврія» до Харкова приїхало 18 вожатих та 3 медичних працівника, які й супроводжуватимуть дітей на відпочинок. Усього за весь період літніх канікул до цього закладу буде направлено 2300 дітей з Харківської області. Зміна триватиме 21 день. Школярі житимуть у кімнатах з усіма зручностями, отримуватимуть 5-разове дієтичне харчування та кожного дня проходитимуть оздоровчо-лікувальні процедури. Для дітей також проводитимуться культмасові та спортивні заходи, екскурсії на теплоході до острова Джарилгач. Звичайно ж, обов’язковою частиною програми відпочинку є купання у затоці Чорного моря.

За інформацією Юлії Світличної, серед усіх регіонів України Харківська область посідає лідируючі позиції в організації оздоровлення дітей соціально незахищених категорій. Цього року планується оздоровити близько 90% таких дітей. І це - найкращий показник по країні.

«Усього з обласного бюджету на закупівлю путівок для дітей пільгових категорій було виділено 35,5 млн грн. Це на 60 % більше, ніж минулого року. Цим коштом було придбано 7500 путівок до санаторних установ та стаціонарних дитячих закладів оздоровлення, що знаходяться в Харківській області, на узбережжі Чорного та Азовського морів, в українських Карпатах. Ця цифра майже в два рази більше, ніж минулого року. Тому велика кількість дітей нашої області мають змогу цього року оздоровитися та відпочити», - зазначила Юлія Світлична.

Середня ціна на путівки, які придбані коштом обласного бюджету, складає близько 4 800 грн, дітям ці путівки надаються безкоштовно.

Довідка. Влітку 2016 року в Харківській області працюватимуть 736 дитячих таборів: 29 закладів оздоровлення та відпочинку, 690 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку, 2 наметові містечка.

В цілому планують оздоровити понад 200 тисяч дітей, з них близько 118 тис. – діти соціально незахищених категорій. На ці цілі планується спрямувати 222 млн 81,9 тис. грн з різних джерел фінансування: обласний бюджет, бюджети районів та міст обласного значення, залучені кошти.

Більше фото