Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкриється представництво Консультативної місії ЄС

На Харківщині відкриється представництво Консультативної місії ЄС

Відповідних домовленостей було досягнуто 26 травня під час переговорів голови ХОДА Ігоря Райніна з делегацією Міністерства закордонних справ Королівства Швеція.

Під час зустрічі Ігор Райнін переконав представників МЗС Швеції в тому, що, не зважаючи на прифронтове розташування, Харківська область - абсолютно мирний і стабільний регіон з економікою, що динамічно розвивається.

«Перед нами постав серйозний виклик - не допустити краху регіональної економіки, що властиво прифронтовим регіонам. Нам вдалося зробити це, і сьогодні Харківська область посідає перше місце в урядовому рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів. Ми пишаємося тим, що вперше в історії світової економіки прифронтова територія розвивається успішніше, ніж інші регіони країни», - підкреслив голова ХОДА.

Він зазначив, що у зв'язку з військовим конфліктом у обласного керівництва виникла необхідність диверсифікації ринків збуту.

«Я особисто готовий бути гарантом для інвесторів: ми виключили корупцію і бюрократичні труднощі у веденні бізнесу. Результат такої позиції - в першій половині цього року приріст інвестицій в наш прифронтовій регіон склав 7%», - підкреслив Ігор Райнін.

Говорячи про міжнародний інтерес до області, голова ХОДА повідомив, що в минулому році Харківщину відвідала 181 міжнародна делегація.

«У нас хороші стосунки з Головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінським. Також ми продуктивно співпрацюємо з Посольством США в Україні. Результат цієї співпраці - підписання меморандуму про взаєморозуміння між Урядом США та Харківською облдержадміністрацією. Також у нас підписаний договір з посольством США щодо спільних дій по боротьбі з корупцією. В рамках цієї програми ми взялися до будівництва центру надання адміністративних послуг, який стане найкращим в Україні і одним з кращих в Європі», - розповів керівник області.

Він також запевнив представників Швеції в тому, в Харківській області немає політичних конфліктів і розбіжностей між представниками виконавчої і представницької влади.

«Всі рішення, пов'язані з розвитком і безпекою регіону, приймаються абсолютною більшістю голосів в Харківській обласній раді, - підкреслив Ігор Райнін. - Наша філософія така: ми чуємо будь-які точки зору, але в рамках інтересів України».

Головним підсумком переговорів зі шведською делегацією стало рішення про відкриття на території Харківської області представництва Консультативної місії Європейського Союзу.

Більше фото