Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент доручив міністру оборони підвищити грошове забезпечення сержантів

Президент доручив міністру оборони підвищити грошове забезпечення сержантів

Крім того, Петро Порошенко розпорядився збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військових на полігонах.

Про це Глава держави сказав на Житомирщині під час участі у зборах сержантського і старшинського складу Збройних сил України.

«Пане міністре, я доручаю вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу. Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це неприйнятно», - звернувся Глава держави до Степана Полторака.

«Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення. Сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб, окрім патріотичної мотивації, ми мали й фінансову мотивацію. Це сьогодні у ваших можливостях, можливостях уряду. Просив би також втілити це в життя і мені доповісти», - додав Президент.

Петро Порошенко також нагадав, що на останньому засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято Стратегічний оборонний бюлетень, який визначає програму реформування сектора оборони і безпеки.

Глава держави зазначив, що документом запроваджуються і нові умови підготовки сержантського складу. У зв'язку з цим Президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах.

«Пане міністр оборони, важливо, щоб було забезпечено нові умови і на полігонах. Доручаю спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів 140 млн грн на полігон «Широкий лан», не менше 50 млн грн – на Яворівський полігон, 50 млн грн - на полігон підготовки спецназу у Бердичеві. Щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, підготовки сержантського складу», - сказав Петро Порошенко.

«Саме рівень підготовки українського воїна і сержантського складу забезпечить ефективність дій Збройних сил, нашу перемогу», - наголосив Президент.