Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планують відкрити економічне представництво провінції Хейлунцзян

У Харківській області планують відкрити економічне представництво провінції Хейлунцзян

Конкретні кроки з розвитку подальшого міжрегіонального співробітництва між Харківщиною та провінцією Китайської Народної Республіки обговорили 24 травня під час зустрічі голови ХОДА Ігоря Райніна з китайською делегацією.

Візит в Харківську область делегації китайської провінції Хейлунцзян став наступним кроком на шляху розвитку співпраці між нашим регіоном та КНР. Початок цій співпраці поклав візит офіційної делегації Харківщини в Китай в січні 2016 року.

Представляючи китайській делегації Харківську область, Ігор Райнін зупинився на її економічному потенціалі, акцентувавши увагу на промисловості та аграрному секторі. Голова облдержадміністрації зазначив, що серед регіональних економік України саме харківська сьогодні - найбільш стабільна.

«У рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів, який склав Кабінет міністрів, Харківська область посіла перше місце. Ми вміємо працювати, ми є надійними партнерами. Один з показників результату нашої роботи - в першому кварталі року відзначається приплив інвестицій в регіон», - розповів Ігор Райнін.

Він зазначив, що у зв'язку з переорієнтацією зовнішніх ринків, обласне керівництво активно шукає нових міжнародних партнерів.

«Безумовно, таким партнером ми бачимо Китай - одну з найрозвиненіших країн світу, - підкреслив голова ХОДА. - Наша команда, зі свого боку, завжди готова виступити гарантом того, що іноземний бізнес почуватиметься впевнено і стабільно на території Харківської області».

Заступник керівника апарату Народного уряду провінції Хейлунцзян КНР Лу Чуньлін також підкреслив, що регіон, який він представляє, зацікавлений у розвитку міжрегіональних відносин, початок яким поклав візит делегації Харківської області на чолі з Юлією Світличною в Китай, який відбувся в січні цього року.

«Перебуваючи в Харківській області, ми побачили, що вона, дійсно, дуже швидко розвивається. Наші регіони мають багато спільного, зокрема, головні галузі нашої економіки - це також промисловість і сільське господарство. Така схожість економік обов'язково стане основою для розвитку міжрегіональних відносин», - підкреслив Лу Чуньлін.

Він запросив представників Харківщини взяти участь у 27-му Харбінському міжнародному торгово-економічному ярмарку, який входить до 10-ки найбільших виставкових заходів Китаю.

Ігор Райнін прийняв пропозицію, всі організаційні питання, пов'язані з участю Харківщини в ярмарку, за його словами, будуть вирішені протягом найближчих днів.

Також в ході зустрічі було досягнуто попередніх домовленостей про можливе відкриття в Харківській області економічного представництва провінції Хейлунцзян.

«У нас дуже серйозна промислова база, багато підприємств, які потребують інвестицій. Співпраця в цій сфері може бути корисною як для нас, так і для китайської сторони. Але така співпраця має будуватися на довгостроковій основі, - підкреслив Ігор Райнін. - Економічне представництво провінції Хейлунцзян в Харківській області стане базою для постійного спілкування ваших фахівців і представників нашого бізнесу. Ви зможете відслідковувати економічні процеси, які проходять в області».

Керівник ХОДА зазначив, що всі організаційні питання, пов'язані з відкриттям представництва, в тому числі - узгодження з Міністерством закордонних справ, облдержадміністрація готова взяти на себе.

«Упевнений, що і Харківській області, і провінції Хейлунцзян це принесе користь. Ми покажемо, як співпраця двох регіонів може давати позитивний ефект для країн, які вони представляють», - сказав Ігор Райнін.

Лу Чуньлін висловив абсолютну підтримку цієї ідеї і впевненість у подальшій успішній і результативній співпраці.

Більше фото