Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янську розроблять детальний план території житлової забудови для учасників АТО

У Куп'янську розроблять детальний план території житлової забудови для учасників АТО

Про це повідомила заступник директора Департаменту містобудування та архітектури - начальник управління містобудування ХОДА Марина Пахомова.

За її інформацією, на архітектурно-містобудівній раді при департаменті у травні буде розроблено детальний план території житлової забудови в м. Куп'янськ для учасників АТО і їх сімей. Як підкреслила заступник директора департаменту, ця робота ведеться в рамках затверджених Харківською обласною радою програм: «Обласна програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва і придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки» та «Програма розробки містобудівної документації Харківської області на 2016-2020 роки».

«Відповідно до цього детального плану планується надати близько 50 земельних ділянок на території 7 га під будівництво житлових будинків садибного типу учасникам АТО - жителям міста Куп'янськ. Площа однієї ділянки - 10 соток», - зазначила Марина Пахомова.

Начальник штабу Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Владислав Якименко підкреслив: сьогодні в питаннях розробки містобудівної документації на розміщення житлової, садибної та дачної забудови, організація тісно співпрацює з Департаментом містобудування та архітектури ХОДА. Він нагадав, що, крім створення 9 дачних селищ для воїнів АТО, в минулому і нинішньому році в області також розроблені 4 детальних плани території для будівництва житлових будинків садибного типу. Детальні плани розглянули на архітектурно-містобудівній раді при Департаменті містобудування та архітектури ХОДА. Вони також затверджені органами місцевого самоврядування.

«Найчастіше в містах великих масивів для будівництва житла не знаходиться. Як правило, виділяються окремі ділянки в різних частинах міста. Так що Куп'янськ - приємний виняток. Крім того, на даний момент містобудівна документація для будівництва індивідуального житла учасникам АТО розробляється в місті Мерефа - близько 30 ділянок і в селі Сороківка Харківського району - близько 50», - розповів про виконану роботу Владислав Якименко.

За даними Марини Пахомової, для оформлення детального плану всієї виділеної території в середньому необхідно близько 3 місяців.

«У Куп'янську після розгляду детального плану на архітектурно-містобудівній раді вже місцева рада затверджує цю містобудівну документацію, потім забудовник отримує будівельний паспорт або містобудівні умови обмеження і забудови земельної ділянки», - зазначила Марина Пахомова.

За її словами, департамент також проводить відповідну роботу при оформленні учасниками АТО садових ділянок.

«В основному, це великі ділянки в чистому полі, і ніякої містобудівної документації там, звичайно ж, немає. Наприклад, у організаторів дачного селища біля села Червона Поляна в Зміївському районі, вже виникли питання: як проводити газ, електрику, яка повинна бути ширина вулиць і т.д. Все це повинно враховуватися в детальному плані», - розповіла Марина Пахомова.