Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти-поліцейські підготувалися до міжнародного футбольного матчу в Харкові

Курсанти-поліцейські підготувалися до міжнародного футбольного матчу в Харкові

У ХНУВС відбулися тактико-спеціальні навчання, присвячені забезпеченню охорони публічного порядку під час проведення відбіркової гри Чемпіонату світу з футболу-2018.

В ході занять на плацу курсанти відпрацьовували дії підрозділів поліції під час масових заворушень, які, за сценарієм, виникли після завершення футбольного матчу. Також студенти-поліцейські опанували тактику дій після отримання інформації про «замінування» підходів до стадіону, навчилися використовувати протипожежне обладнання для ліквідації пожежі під час масових заворушень.

Після відпрацювання загальної частини тактико-спеціальні навчання продовжилися за місцями визначеної локації. Курсанти опановували дії слідчо-оперативної групи та патрульних поліцейських у різних ситуаціях, таких як: вбивство, розбійний напад та пограбування торгівельного павільйону, дрібне хуліганство у кафе, дорожньо-транспортна пригода, крадіжка майна з авто, тілесні ушкодження та організація несення служби на блокпосту. Також курсанти відпрацювали дії у разі шахрайства з використанням мережі Інтернет, з банківськими картками. Студентів навчили запобігати обігу наркотичних речовин і навіть скоєнню суїциду.

Підсумки тактико-спеціальних навчань було підбито на великому плацу університету.