Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - в лідерах з виконання будівельних робіт в Україні

Харківщина - в лідерах з виконання будівельних робіт в Україні

За підсумками І кварталу поточного року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму більш ніж 1 млрд 51 млн гривень.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович. Він відзначив, що будівельні організації Харківщини за останні кілька років утримують на високому рівні показники виконання будівельних робіт.

«За обсягом виконаних будівельних робіт Харківська область посіла 2 місце серед інших регіонів України», - відзначив головний архітектор області.

За його даними, у розрізі за видами будівельної продукції збільшено обсяги будівництва житла та інженерних споруд до 136,4% та 111,1% (до показників відповідного періоду 2015 року), відповідно.

«З початку поточного року в Харківській області введено в експлуатацію 12 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 35,1 тис. кв. м та 252 індивідуальних житлових будинки загальною площею 41,7 тис. кв. м», - навів дані Михайло Рабінович.

Також, за попередніми даними, до кінця першого півріччя заплановано введення 5 багатоквартирних житлових будинків загальною площею близько 37 тис.кв. м.

Як уточнив заступник начальника архітектурно -будівельного управління ХОДА Олег Крупа, активно будівельні роботи тривали, в основному, в місті Харків, а серед лідерів - будівельні організації - трести «Житлобуд-1» та «Житлобуд-2», а також будівельна компанія «Авантаж».

«Такі результати свідчать про те, що інвестори не бояться вкладати гроші в економіку регіону. Разом з тим, будівництво розвиває ще низку галузей народного господарства, наприклад, деревообробне та металургійне виробництво», - підсумовують в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.