Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Гройсман разом з Ігорем Райніним відвідали Червонодонецьку компресорну станцію

Володимир Гройсман разом з Ігорем Райніним відвідали Червонодонецьку компресорну станцію

Вони ознайомилися з роботою підприємства та обговорили перспективи розвитку ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та українського газовидобування в цілому.

Прем’єр-міністр зазначив, що запровадження єдиної ринкової ціни на газ дає можливість розвивати підприємства газовидобувної галузі та збільшувати обсяги видобутку власного газу.

«Єдина ціна на газ є абсолютно ринковою, і вона формується відповідно до цін західної біржі, - сказав Володимир Гройсман. – Тепер ми матимемо можливість відновити потенціал ПАТ «Укргазвидобування». З 2007 по 2013 рік абсолютну більшість ліцензій на видобуток отримували приватні компанії, а державна система знищувалась. Сьогодні ми починаємо відновлення видобутку українського газу, який забезпечуватиме енергонезалежність країни».

За словами Прем’єр-міністра України, ринкова ціна на газ дасть можливість до 2020 року збільшити видобуток на 8 млрд куб.м. В уряді вважають, що за цей період Україна може стати повністю енергонезалежною.

Володимир Гройсман також підкреслив, що єдина ціна на газ  не відіб'ється на статках простих українців, які будуть отримувати субсидії та сплачувати за комунальні послуги не більше 10% від доходу.

Нагадаємо, 13 травня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках свого візиту на Харківщину відвідав Шебелинський газопереробний завод, де ознайомився з виробничими потужностями щодо виготовлення дизельного палива та бензинів класу «ЄВРО-4».

Більше фото