Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін запропонував уряду залишати в регіоні частину коштів, що віддає до держбюджету митниця

Ігор Райнін запропонував уряду залишати в регіоні частину коштів, що віддає до держбюджету митниця

Ці кошти можуть бути використані для ремонту доріг Харківщини. З відповідною пропозицією голова ХОДА 11 травня звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в ході Всеукраїнської селекторної наради.

Під час наради обговорили низку питань: призначення субсидій, ремонт доріг, завершення навчального року та підготовку до нового, а також децентралізацію повноважень органів влади.

Доповідаючи із зазначених питань, Ігор Райнін повідомив, що на сьогоднішній день в Харківській області субсидії оформили 396 тисяч сімей - це на 15% більше за базовий показник, який Міністерство соціальної політики прогнозувало для регіону напередодні опалювального сезону. Середній розмір субсидії станом на березень становив 1300 грн.

«У Харківській області налагоджена безперебійна робота сучасної системи призначення субсидій. Я не бачу жодних ризиків чи проблемних питань напередодні наступного опалювального сезону. Всі мешканці області, які потребують субсидій та мають право на них, обов’язково будуть отримувати допомогу», - наголосив голова ХОДА.

Говорячи про підготовку до наступного навчального року, Ігор Райнін повідомив, що на придбання шкільних автобусів цього року планується спрямувати 50 млн грн. За цим показником Харківщина посідає лідируючі позиції в країні. На сьогодні не всі регіони виконують завдання уряду щодо співфінансування закупки автобусів у співвідношенні 50% коштів державного бюджету та 50% коштів місцевих бюджетів.

У Харківській області місцеві бюджети взяли на себе більшу частину фінансування. Так, з державного бюджету на автобуси було виділено 21 млн грн, з місцевих бюджетів - 29 млн.

Також у ході наради Ігор Райнін повідомив, що в області вже зараз вживаються заходи безпеки для проведення шкільних випускних, що заплановані на 27 травня.

Особливу увагу керівник облдержадміністрації звернув на питання фінансування ремонту доріг у регіоні.

«Сьогодні відновлення, в першу чергу, потребують дороги, які з’єднують Харківщину з Сумською, Донецькою та Луганською областями. Їх стан - вкрай незадовільний, і це викликає багато нарікань у людей, - зазначив Ігор Райнін. - До ремонту доріг сьогодні активно залучаються кошти місцевих бюджетів, адже 126 млн грн, які виділили облавтодору на ремонт в цьому році, - це лише 15% від потреби області».

Ігор Райнін підкреслив, що для вирішення цього питання регіонам потрібна підтримка уряду. На думку голови ХОДА, суттєвою допомогою стало б рішення залишати хоча б частку коштів, які віддає до державного бюджету місцева митниця.

«Лише за перший квартал 2016 року харківська митниця перевиконала план на 500 млн грн. Якщо принаймні половина цих коштів залишиться в регіоні, ми зможемо самостійно ремонтувати дороги», - зазначив Ігор Райнін.