Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У святкові дні в регіоні посилено заходи безпеки

У святкові дні в регіоні посилено заходи безпеки

Як охороняють порядок в області, обговорили в ході розширеного засідання Об’єднаного штабу з питань попередження виникнення надзвичайних ситуацій, який було створено відповідно до розпорядження голови ХОДА Ігоря Райніна.

Засідання в режимі селектору відбулося 6 травня в ХОДА. Відкриваючи захід, заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов підкреслив особливу важливість питань безпеки та посилення охорони публічного порядку напередодні та під час відзначення в області Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Обласною адміністрацією розроблено та затверджено план заходів щодо підготовки й відзначення цих свят. В регіоні в ці дні відбудеться низка меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів. Вони проходитимуть майже в усіх населених пунктах», - нагадав Вячеслав Аббакумов.

Так, за його інформацією, 8 травня о 10 годині розпочнеться урочисто-траурна церемонія покладання квітів з нагоди Дня пам’яті та примирення на Меморіалі Слави в Лісопарку. 9 травня о 9:30 на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» розпочнеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«З урахуванням ситуації в регіоні, зокрема - збільшення рівня терористичної загрози, а відтак можливості деструктивних проявів, диверсій, провокацій, обов’язковою є організація нами охорони громадського порядку та вжиття додаткових заходів безпеки, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації. - Хочу звернути увагу керівників РДА та міських адміністрацій міст обласного значення на необхідність вжиття додаткових заходів щодо забезпечення публічної безпеки і порядку».

Зокрема, Вячеслав Аббакумов доручив забезпечити посилену охорону місць проведення масових заходів, а також регіональних та державних стратегічних об’єктів, провести інструктажі щодо підвищення пильності під час проведення заходів, організувати взаємодію всіх чергових, працівників підприємств та установ з правоохоронними органами. У посиленому режимі на свята працюватимуть також медики та ДСНС.

«Наш об’єднаний штаб працює в цілодобовому режимі, - повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. - Ми успішно відпрацювали першу фазу першотравневих свят, зараз переходимо до другої. Передбачено низку заходів, які, в першу чергу, спрямовані на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій. Все у нас спокійно – в цьому немає жодних сумнівів. Заходи безпеки посилені безпрецедентно. Інтенсифікувалося патрулювання – як території міста, так і області, посилено охорону об’єктів інфраструктури. До цих заходів долучилися підрозділи Національної гвардії та Національної поліції, військові підрозділи, сили військових навчальних закладів. Свої заходи реалізує Служба безпеки України. Тому можу підкреслити: все, що необхідно, було зроблено».