Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід і знання наших ветеранів допоможуть нам перемогти в нинішній війні. Михайло Черняк

Досвід і знання наших ветеранів допоможуть нам перемогти в нинішній війні. Михайло Черняк

6 травня заступник голови ХОДА привітав пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни та Харківського геріатричного пансіонату з майбутніми святами - Днем пам'яті і примирення і Днем Перемоги.

Михайло Черняк передав ветеранам та війни, які перебувають в установах, привітання від імені голови ХОДА Ігоря Райніна, побажавши їм міцного здоров'я і мирного неба. Також заступник керівника області вручив усім учасникам бойових дій подарунки від облдержадміністрації.

Спілкуючись з ветеранами, Михайло Черняк наголосив, що нинішнє покоління пам'ятає і шанує подвиги своїх батьків і дідів, які вибороли перемогу у Другій світовій війні.

«Україна - одна з найбільш постраждалих країн у Другій світовій війні, і внесок нашого народу у перемогу над нацизмом не можна переоцінити, - сказав заступник голови облдержадміністрації. - Сьогодні для нас дуже важлива спадкоємність поколінь: вашим онукам, які навчалися на ваших подвигах, теж довелося захищати свою країну від зовнішнього агресора. І ми віримо, що онуки переможців також переможуть в цій війні».

Під час відвідання обласного госпіталю ветеранів війни директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан повідомив пацієнтам установи про те, що за ініціативи облдержадміністрації на останній сесії обласної ради були затверджені нові норми фінансування харчування та лікування в госпіталі.

«Крім того, в цьому році ми будемо розвивати матеріальну базу госпіталю. Відремонтуємо лабораторне відділення, з'являться нові види медико-психологічної допомоги, яка важлива для афганців та учасників АТО», - розповів директор Департаменту охорони здоров'я.

Також пацієнтів пансіонату і госпіталю привітали артисти харківських театрів, організувавши для них святкові концерти.