Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський дитячий театр «Сорванцы» відзначило журі міжнародного фестивалю «Паралельні світи»

Харківський дитячий театр «Сорванцы» відзначило журі міжнародного фестивалю «Паралельні світи»

Театральний фестиваль проходив у білоруських Барановичах з 19 по 24 квітня.

Народний дитячий театр Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «Сорванцы» став одним з двох колективів, які представили Україну на заході. Також у фестивалі взяли участь колективи з Німеччини, Чехії, Литви, Естонії та Білорусі.

«Усі колективи пройшли попередній дистанційний відбір, і кожен додав до фестивальної палітри свої власні фарби», - повідомила директор фестивалю «Паралельні світи» Леоніда Боярська.

Харківські діти представили на суд глядача музично-пластичну виставу «Поетичний політ». В основу вистави лягли вірші Анни Ахматової та Роберта Рождественського.

«Глядач вперше цього року мав можливість ознайомитися з творчим почерком народного дитячого театру «Сорванцы». Колектив отримав високу оцінку серед високопрофесійного журі. Приємно усвідомлювати, що дитячий театр не тільки гідно представив Україну, а й став своєрідним містком дружби між країнами-учасницями фестивалю», - підкреслила Леоніда Боярська.

Адміністрація Палацу дитячої та юнацької творчості міста Барановичі після завершення фестивалю відправила лист подяки першому заступнику голови ХОДА Юлії Світличній за допомогу в організації поїздки колективу ХОПДЮТ до Білорусі.

Серед кращих вистав, представлених на «Паралельних світах», журі відзначило роботи німецьких і чеських колективів. Так, диплом першого ступеня в номінації «Краща вистава» отримав «Театр 11» з Бремена (Німеччина) за виставу «За зачиненими дверима». Диплом другого ступеня - празький театр «Мікс», який вийшов з виставою «М'ятний або з лимоном?».